Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Elektrisitet:Thailand har 220v 50Hz AC.

Oppdatert: 08/14/2023

elekt

Dette er støpslene som brukes i Thailand. Den midtre pinnen på støpslet til høyre er jord, og blir ofte klippet eller bøyd bort. Støpselet i midten er det meste vanlige.

Hvis du kjøper et elektrisk produkt for å ta med hjem kan du kjøpe et adapter til ca 100 thb.

Det elektriske kabelnettet i Thailand er en historie for seg selv, og alt synes å være tillatt. Alle kabler går i luftstrekk og er ofte dårlig isolert. Et voldsomt sammensurium av telefonkabler gjør det hele svært uoversiktig. I kraftig regnvær er strømmen ofte borte i perioder.

telefonkabler-thailand

Stacks Image 15343
Støm-målerne henger alltid utendørs, enten i friluft på en stolpe eller skjult i et skap. Målerne avleses en gang pr måned og kontrolløren legger regningen i postkassen eller i en egen liten boks. Regningen betales på el.verket, som ofte kalles "electric city". Hvis regningen ikke blir betalt ved forfall stenges strømmen ved måleren kobles ut og kontrolløren tar denne med seg.
Stacks Image 15346
Hvis du leier hus eller leilighet vil det oftes være en veggmontert elektrisk vannvarmer i dusjen. De fleste modellene har to ratt; ett for vanntamperatur og et for vannmengde. Bare unntaksvis finnes varmtvannsberedere som vi er vant til. Mange steder er det kun solvarmet vann.
Stacks Image 15349
Det er ofte svært få stikkontakter på hotellrommet eller i leiligheten/huset. Det kan være en god idé å kjøpe en skjøteledning med 3 eller 4 stikk på. Pass på at du kjøper en med av/på bryter. (Disse veier ikke mye og koster 150 thb) Disse er praktiske hvis du f.eks. har mobiltelefon, foto/videoutstyr som må lades. Husk at strømmen ikke virker på hotellrommet hvis ikke nøkkelen står i holderen. Koble til et dobbeltstikk ved kjøleskapet, siden disse alltid har strøm.myExtraContent13
myExtraContent15