• Default
 • Blue
 • Green
 • Red
 • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Thai-norske Anita bistår nordmenn i tannlegebehandling i ThailandThai-norske Anita fra Levanger hjelper nordmenn med å finne den rette tannlegen i Thailand.<br>
At tannlege er dyrt i Norge er ingen hemmelighet, og det er heller ingen hemmelighet at det er mange tusenlapper å spare på å kombinere både ferie og tennlegebesøk: Tannlege besøk om morgenen og total avslaping på og i hotellenes badebasseng om ettermiddagen.

Anita er medisinstudent, men jobber også som pasientkonsultent i Bangkok, og bistår såvel nordmenn som andre skaninavier med å finne den rette tannlegen, gi råd om både priser og behandling. Dette er både sikkert og ikke minst trygt hvis du ikke er så god i engelsk.

Thailand er et av verdens beste steder når det gjelder helseferie, og myndighetene innrømmer at dette er et stort satsningsområde, ikke bare tennhelse men også andre herlserelaterte tema. Kosmetisk kirurgi er nesten enbetydende med Thailand, kanskje nest etter USA.

På grunn av tidsforskjellen er det mest praktisk å kontakte Anita over nettet, på cerrita.com/no
CNN: Isan en av verdens 17 beste steder å besøke i årThailands nordøstlige region, Isan, har blitt kåret av CNN som en av verdens 17. beste steder å besøke i år.

Isan, nordøstlige Thailand, har en lang historie, hvor en har funnet noen av sørøstasias eldste bosetninger. I moderne tid er regionen kjent for sine krydrede salater, fantastiske natur og historiske steder. Mange av dem er fremdeles uoppdaget av turister.

(Saken fortsetter under bildet)Gamle Khmer-ruiner i Buri Ram, Nakhon Ratchasima og Surin, fjellrike nasjonalparker i Loei og UNESCOs listede Ban Chiang arkeologiske område, er blant de mest besøkte turistattraksjonene.

Noen av de andre destinasjonene på CNN-listen er Penang i Malaysia, Colombia, Bordeaux i Frankrike, Bhutan, Albania og Senegal.

(we) Kilde: PRD

   

  


Bangkok: Versting på kollektivtrafikkBangkok havner nesten nederst på en undersøkelse om kollektivtrafikken i 100 storbyer verden over.<br>
Undersøkelsen tar for seg faktorer som sikkerhet, tilgjengelighet, reguleritet, forsinkelser og kostander.

En av de mest bemerkelsesverdige poengene til Bangkok er i kategorien «kostnader». Bangkok er nest verst i verden (etter Rio) i det økonomiske aspektet av kollektivtrafikken, noe som betyr at reisen tar lengre tid og mange mennesker ikke engang har råd til å bruke offentlig transport.

De 9 beste byene:
 • Hong Kong 
 • Zurich 
 • Paris 
 • Seoul 
 • Prague 
 • Vienna 
 • London 
 • Singapore
 • Stockholm 
Bangkok havner på en 92. plass. På bunnplasseringene finner vi Kairo, Kuala Lumpur og Hanoi.

(pf) Kilde: Coconuts |  Undersøkelsen kan leses her

Utenlandske turister kan nå søke om erstatning dersom de blir lurt i ThailandTuristdepartementets generaldirektør Anant Wongbenjarat sier utenlandske turister kan be on erstatningsfra departementet dersom de ble svindlet av registrerte turoperatører som ikke klarer å levere slik de har lovet i sin annonsering. 

Erstatningen vil bli utbetalt av Tourist Business Protection Fund, et fond hvor alle registrerte selskaper må deponere mellom 10 000 og 200 000 baht. Dette gjelder selskaper som tilbyr reiser både inn til landet, ut av landet og innenlands.

Etter at erstatning er utbetalt vil Turistavdelingen kreve at reiseselskapet refunderer beløpet. i motsatt fall kan selskapet miste depositumet og også få sin lisens inndratt.

En erstatningskrav kan imidlertid bare gjøres mot registrerte reiseselskaper eller operatører.
Et krav kan ikke gjøres mot et uregistrert reiseselskap.

Derfor oppfordrer Wongbenjarat alle turister til å først sjekke om et reiseselskap er registrert hos departementet. Dette kan gjøres ved å besøke  http://www.tourism.go.th/

Krav på erstatning må fremsettes personlig hos
Department of Tourism (National Stadium)
Building 2, 5th Floor, Academic and Tourism Business Protection Fund,
Travel and Tour Guide Division,
Rama 1 Road, Wangmai, Pathumwan,
Bangkok 10330


eller over telefon 0-2219-4010-7 Ext. 717 or 0-2214-1385
Email: fund.centre8116@gmail.com

(we) Kilde: thaivisa
Thailand i de siste dager av sørgeperioden

 

Thailands regjering har forlenget sørgperioden i to dager frem til 29. oktober. Kremasjonen nærmer seg og thaiene har i stor grad begynt å gå kledt i svart i respekt for sin elskede konge. Her er noe av det du kan forvente deg i dagen frem til kremasjonen er over.

Påkledning.
Offentlig ansatte må være kledt i svart til 29. oktober.
Dette er selvsagt ikke obligatorisk for alle, men mange andre thaier en offentlig ansatte gjør det også. Av respekt for kongen og det thailandske folk bør også besøkende kle seg respektfullt, d.vs. ikke utfordrende og dristig.

Begravelsen/kremasjonen.Seremoneiene finner sted 25.-29. oktober, med kremeringen den 26. Denne dagen er en erklært som en offentlig høytids dag, en fridag.

Flagg.
Flaggene vil over hele lanet vaie på halv stang i dagene 23.-29. oktober.

Alkohol og festligheter.Det er ikke annonsert noe forud mot alkohol, med virksomheter er anmodet om ikke å avholde festligheter.

Banker og kinoer.Alle banker og kinoer vil være stengt 26. oktober. Det gjelder også Bangkok Art &amp; Culture Centre.

Kjøpesentrene.
Mange av kjøpesentrene som vanligvis er åpen alle dager, fra morgen til kveld, vil holde stengt hele eller deler av dagen den 26. oktober. Eksempelvis Tesco Lotus fra kl 14.00, Central fra kl. 15.00 (unntatt Central World og Central Plaza Rama II.

Media.
TV-stasjonene er bedt ikke å sende underholdningsprogrammer i oktober, men konsentrere seg om nyheter, dokumentarer og opplysningsprogrammer.

Turistattraksjoner.
Grand Palace og dets Wat Phra kew er stengt i tiden 1.-29. oktober.

(we)Lag "Pad Thai" på 1-2-3Lær og lag en av Thailands nasjonalretter - Pad Thai - på 1-2-3

Bli med til Phi Phi øyene (video)Bli med til de vakre Phi Phi øyene! Se våre store øyeguide med 55 øyer - noen store, noe små, noen med mange turister og noen med nesten ingen. Opplev den thailandske landsbygdaTAT (Thailand Tourism Authority) vl gi innenlandsturismen et løft med lanseringen av Village Explorer Project. Sju lokalsamfunn er klar til å ta imot skoleelever, skoleklasser og familier.

Village Explorer-prosjektet åpner en helt ny verden i fellesskapets klasserom og viser elevene mange thaiers enkle livsstil. De lærer om livsstil og kultur, om folks visdom og deltar i aktiviteter som risdyrking, tradisjonell fresing, søk etter Inca-jordnøtter, fisk, innsamling av egg fra ender og kyllinger. Det viser seg at ungene har det gøy og er imponerte. Skoleaktiviteter utenfor klasserommet, ute i samfunnet, hjelper elevene til å lære om å leve sammen, sosialisere seg og møte nye venner og oppleve en verden annerledes en den de er vant til.

Lokalsamfunnene som er med i prosjektet er:
 • Ayutthaya: The Learning Centre at Krachaeng, Bang Sai.
 • Samut Songkhram: Ban Bang Phlab, Bang Khon Tee.
 • Phetchaburi: Ban Namsap, Kang Krachan.
 • Nakhon Nayok: Ban Thung Kraprong Learning Centre, Ban Na.
 • Nakhon ratchasima: Busai Homestay, Wang Nam Khiao.
 • Rayong: Maha Withayalai Ban Nok Homestay, Ban Jamming. 
 • Chiang Rai: Homestay at Ban Tha Khanthong, Chiang Saen.
(we) Les mer på TheNation  |  www.TheVillageExplorer.com (med både thai og engelsk tekst)

Opplev Bangkoks grønne lunge på sykkel (video)Noen minutters (gratis!) båttur og du er plutselig i et litt annet Bangkok. Området ‘Bang Krachao’ er kjent som Bangkoks grønne lunge og perfekt for å gjøre noe annet enn å traske rundt i byens mange kjøpesentre. Lei en sykkel og opplev en stille og tropisk flekk av Bangkok.

(pf) Kilde: Feather and the Wind/YouTube

120-årsfestival på Koh Samui i septemberProvinsen Surat Thani vil feire øya Koh Samuis 120 årsjubileum med en stor festival på øya i dagene 7. - 11. september.

Arrangementene finner sted på Nathon Pier, Chaweng Beach og Fishermen Village. Tradisjonelle lokale skikker, spektakulære parader, konserter, forestillinger med lokal kunst og kultur, Muay Thai-boksekonkurranse, matgate, OTOP-messe og gratis middagsbuffé på Chaweng Beach. Sykkelløp rundt øya, og Samui Festival Marathon, og statsministeren stiller opp for å ære vinneren og gi vedkommende trofeet.


Se flere innlegg >>>
myExtraContent13
myExtraContent15