Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
 • Default
 • Blue
 • Green
 • Red
 • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Maya Bay fra filmen "The Beach" stenges for besøkendeDen engang så idylliske bukta, Maya Bay, kjent fra filmen "The Beach" blir stengt for besøkende i minst fire måneder fra juni. 

Hver endste dag har opptil 4000 turister i fler hundre båter besøkt denne tursitfelle hver eneste dag siden filmen hadde premiere for 18 siden.

Maya Bay trenger rett og slett denne tiden for å hente seg inn igjen, rent økologisk, og derfor vil vi ikke tillate turister i å gå iland fra juni og ut september, sier nasjonalparkens direktør Songtham Suksawang.I denne perioden vil fire universiteter gjennomføre en studie om hvordan man kan utvikle mer bærekraftige turismeformer, sa han. Stengingen er den siste anstrengelsen for å redusere miljøskader i området, heter det fra nasjonalparekden.

(pf) Kilde: The Nation

OPPLEVELSE: Burirams Phanom Rung Historical Park Festival 2018Denne årlige festivalen holdes vanligvis den første helgen i april for å feire det uvanlige fenomenet når strålene fra den stigende sola skinner gjennom hele Khmer tempelets 15 døråpninger samtidig.

Dette imponerende skuespillet finner sted fire ganger i året på Phanom Rung, og antas å bringe store velsignelser over alle som er der for å oppleve det. Vil du oppleve det nå må du være ved helligdommen 3.-5. april, men festivalen


Under festivalen vil det være en rekke aktiviteter, og bl.a. et spesielt lysshow som skildrer historien til og legendene om Phanom Rung. Et ritual for å tilbe gudene og himmelske vesener, samt en stor prosesjon og Apsara danseopptredener.

(we) Kilde: TheNation

Les om Khmer-kulturen

Mer informasjon? 
Ring TAT Surin Office (044) 514 447-8, eller 1672
email: tatsurin@tat.or.th, eller besøk www.TourismThailand.org/surinBangkoks 10 beste barerDet er ingen barmangel i Bangkok, uansett om du foretrekker avanserte cocktailer på en skybar eller en luguber kjellerbar.
<br>
Når vi ruller inn i 2018, har «The Bar Awards»-sesongen begynt, og den prestisjefylte konkurransen har allerede annonsert sine ulike kategorier, blant annet: The Rising Star (for unge bartendere), Best Beer Bar, Best Wine Bar, Best Hotel Bar, Beste Restaurant Bar, Beste Hospitality Ambassador, Mest Creative Cocktails, Best Bartender for å nevne noen.

I kategorien «Bar of the year 2018» er disse 10 Bangkok-barene nominert:

(Lenkene går til barene Facebooksider)
Ku Bar (Dette er det eneste bildet vi har - de vil sikkert være litt mystiske)
#FindTheLockerRoom En hipp ny bar (2017) som skjult bak en vegg av garderobeskap. Den ble plutelig stengt i desember i 2017, men skal vistnok åpne i februar på en ny adresse. Ingen Facebook-side.


Hvem tror du vinner? 

(pf) Kilde: CoconutsBKK)

Thai-norske Anita bistår nordmenn i tannlegebehandling i ThailandThai-norske Anita fra Levanger hjelper nordmenn med å finne den rette tannlegen i Thailand.<br>
At tannlege er dyrt i Norge er ingen hemmelighet, og det er heller ingen hemmelighet at det er mange tusenlapper å spare på å kombinere både ferie og tennlegebesøk: Tannlege besøk om morgenen og total avslaping på og i hotellenes badebasseng om ettermiddagen.

Anita er medisinstudent, men jobber også som pasientkonsultent i Bangkok, og bistår såvel nordmenn som andre skaninavier med å finne den rette tannlegen, gi råd om både priser og behandling. Dette er både sikkert og ikke minst trygt hvis du ikke er så god i engelsk.

Thailand er et av verdens beste steder når det gjelder helseferie, og myndighetene innrømmer at dette er et stort satsningsområde, ikke bare tennhelse men også andre herlserelaterte tema. Kosmetisk kirurgi er nesten enbetydende med Thailand, kanskje nest etter USA.

På grunn av tidsforskjellen er det mest praktisk å kontakte Anita over nettet, på cerrita.com/no
CNN: Isan en av verdens 17 beste steder å besøke i årThailands nordøstlige region, Isan, har blitt kåret av CNN som en av verdens 17. beste steder å besøke i år.

Isan, nordøstlige Thailand, har en lang historie, hvor en har funnet noen av sørøstasias eldste bosetninger. I moderne tid er regionen kjent for sine krydrede salater, fantastiske natur og historiske steder. Mange av dem er fremdeles uoppdaget av turister.

(Saken fortsetter under bildet)Gamle Khmer-ruiner i Buri Ram, Nakhon Ratchasima og Surin, fjellrike nasjonalparker i Loei og UNESCOs listede Ban Chiang arkeologiske område, er blant de mest besøkte turistattraksjonene.

Noen av de andre destinasjonene på CNN-listen er Penang i Malaysia, Colombia, Bordeaux i Frankrike, Bhutan, Albania og Senegal.

(we) Kilde: PRD

   

  


Bangkok: Versting på kollektivtrafikkBangkok havner nesten nederst på en undersøkelse om kollektivtrafikken i 100 storbyer verden over.<br>
Undersøkelsen tar for seg faktorer som sikkerhet, tilgjengelighet, reguleritet, forsinkelser og kostander.

En av de mest bemerkelsesverdige poengene til Bangkok er i kategorien «kostnader». Bangkok er nest verst i verden (etter Rio) i det økonomiske aspektet av kollektivtrafikken, noe som betyr at reisen tar lengre tid og mange mennesker ikke engang har råd til å bruke offentlig transport.

De 9 beste byene:
 • Hong Kong 
 • Zurich 
 • Paris 
 • Seoul 
 • Prague 
 • Vienna 
 • London 
 • Singapore
 • Stockholm 
Bangkok havner på en 92. plass. På bunnplasseringene finner vi Kairo, Kuala Lumpur og Hanoi.

(pf) Kilde: Coconuts |  Undersøkelsen kan leses her

Utenlandske turister kan nå søke om erstatning dersom de blir lurt i ThailandTuristdepartementets generaldirektør Anant Wongbenjarat sier utenlandske turister kan be on erstatningsfra departementet dersom de ble svindlet av registrerte turoperatører som ikke klarer å levere slik de har lovet i sin annonsering. 

Erstatningen vil bli utbetalt av Tourist Business Protection Fund, et fond hvor alle registrerte selskaper må deponere mellom 10 000 og 200 000 baht. Dette gjelder selskaper som tilbyr reiser både inn til landet, ut av landet og innenlands.

Etter at erstatning er utbetalt vil Turistavdelingen kreve at reiseselskapet refunderer beløpet. i motsatt fall kan selskapet miste depositumet og også få sin lisens inndratt.

En erstatningskrav kan imidlertid bare gjøres mot registrerte reiseselskaper eller operatører.
Et krav kan ikke gjøres mot et uregistrert reiseselskap.

Derfor oppfordrer Wongbenjarat alle turister til å først sjekke om et reiseselskap er registrert hos departementet. Dette kan gjøres ved å besøke  http://www.tourism.go.th/

Krav på erstatning må fremsettes personlig hos
Department of Tourism (National Stadium)
Building 2, 5th Floor, Academic and Tourism Business Protection Fund,
Travel and Tour Guide Division,
Rama 1 Road, Wangmai, Pathumwan,
Bangkok 10330


eller over telefon 0-2219-4010-7 Ext. 717 or 0-2214-1385
Email: fund.centre8116@gmail.com

(we) Kilde: thaivisa
Thailand i de siste dager av sørgeperioden

 

Thailands regjering har forlenget sørgperioden i to dager frem til 29. oktober. Kremasjonen nærmer seg og thaiene har i stor grad begynt å gå kledt i svart i respekt for sin elskede konge. Her er noe av det du kan forvente deg i dagen frem til kremasjonen er over.

Påkledning.
Offentlig ansatte må være kledt i svart til 29. oktober.
Dette er selvsagt ikke obligatorisk for alle, men mange andre thaier en offentlig ansatte gjør det også. Av respekt for kongen og det thailandske folk bør også besøkende kle seg respektfullt, d.vs. ikke utfordrende og dristig.

Begravelsen/kremasjonen.Seremoneiene finner sted 25.-29. oktober, med kremeringen den 26. Denne dagen er en erklært som en offentlig høytids dag, en fridag.

Flagg.
Flaggene vil over hele lanet vaie på halv stang i dagene 23.-29. oktober.

Alkohol og festligheter.Det er ikke annonsert noe forud mot alkohol, med virksomheter er anmodet om ikke å avholde festligheter.

Banker og kinoer.Alle banker og kinoer vil være stengt 26. oktober. Det gjelder også Bangkok Art &amp; Culture Centre.

Kjøpesentrene.
Mange av kjøpesentrene som vanligvis er åpen alle dager, fra morgen til kveld, vil holde stengt hele eller deler av dagen den 26. oktober. Eksempelvis Tesco Lotus fra kl 14.00, Central fra kl. 15.00 (unntatt Central World og Central Plaza Rama II.

Media.
TV-stasjonene er bedt ikke å sende underholdningsprogrammer i oktober, men konsentrere seg om nyheter, dokumentarer og opplysningsprogrammer.

Turistattraksjoner.
Grand Palace og dets Wat Phra kew er stengt i tiden 1.-29. oktober.

(we)Lag "Pad Thai" på 1-2-3Lær og lag en av Thailands nasjonalretter - Pad Thai - på 1-2-3

Bli med til Phi Phi øyene (video)Bli med til de vakre Phi Phi øyene! Se våre store øyeguide med 55 øyer - noen store, noe små, noen med mange turister og noen med nesten ingen. Se flere innlegg >>>
myExtraContent13
myExtraContent15