• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Alkohol: øl / vin / brennevin



Oppdatert: 10/27/2017

alkohol-thailand
Aldersgrensen for alkohol er 20 år (hevet fra 18 til 20 i 2008.)

Offieiselt selges det ikke alkohol i butikker mellom kl 14 og kl 17 og fra kl 22 til klokken 11 neste formiddag. Små, lokale forretninger overser dette glatt, mens de store supermarked-kjedene overholder ofte regelverket. Endel "Foodcourt-resturanter" i Bangkok følger også dette regelverket)

Alkohol selges ikke på butikker eller 7 Eleven som er plassert ved bensinstasjoner langs hovedveiene.

For 20 år siden var det bare fire-fem ulike øltyper å få i Thailand. I dag er tilbudet som vi er vant til fra Norge.

De meste kjente er:
Stacks Image 301564
Thailands desidert mest kjente øl er Sigha: En lys lager (pilsner-type) på 5 prosent.
På bildet over sees Tiger (5 %), Leo (5 %), klassisk Singha (5%) og Chang (5 %) - som betyr elfefant. Mao: Elefantøl.
Leo produseres av Singha-bryggeriet, og er bryggeriet rimelige øl, og foretrekkes av svært mange thaier.
Både Singha og Leo finnes som fat-øl på mange puber og barer.

En annen velkjent øl-sort er Chang - som betyr elfefant. Mao: Elefantøl.

Mange thaier drikker øl med masse isbiter, en noe uvant opplevelse for oss, men vel verdt å prøve.

villa_wine

Bangkok finnes et stort utvalg av vin og brennenvin.
Like stort utvalg som vi er vant til fra vårt eget Vinmonopol. På de fleste turiststeder finnes det også et godt utvalg av vin og brennevin. Mange steder også "papp-vin" i 2,3 og 5 litre. Prisene er tildels svært hyggelige.

"Nasjonal-drikken": Mekhong - whisky, laget av ris egner seg best for utvortes bruk er det mange som mener. Men, vel verdt et forsøk. Pass på korken hvis du tar med en flaske med hjem: Korkene har en lei tendens til å lekke.

mekhong-260
De fleste thaier kaller alt brennevin for “whisky”. Akevitt kaller noen for “Whisky Norway” og vodka og gin kalles gjerne for “white whisky”. Johnny Walker Black Label er en stor markedsleder når det gjelder whisky. Men pass på: Ikke alt er originalvarer. Det sies ofte at det selges med Johnny Walker i Thailand enn det som produseres i Skottland. Andre typer brennevin, som gin, akevitt, konjakk og vodka finnes selvsagt også. “Lao Khao” er lokalt risbrennevin (ca 30%) og er i manges øyne ubrukelig selv som tennvæske.

Thailand produserer også rødvin. Valley Khao Yai Winery er vel verdt et besøk. i Hua Hin finnes Hua Hin Hills Vineyard




wine-connection



Den thailandske vinkjeden WINE CONNECTION har er bredt utvalg og sender over hele Thailand. (Minstekjøp gjelder)
Butikkjeden har også en rekke utsalgssteder fra Chiang Mai i nord, Udon Thani i øst og Phuket og Rayong i syd og sydøst.


Thaimat og vin? En umulig kombinasjon? Slett ikke. Les mer her >>>



3liters-øl-tårn


På mange barer kan du kjøpe et tre-liters rør med tappekran. En morsom og festlig måte å leske strupen i godt lag.


logo-aa-thailand

Det finnes AA-gruper stort sett over hele Thailand, og møtene foregår på engelsk. I Phuket og i Pattaya finnes det også skandinaviske grupper. Det arrangeres ofte åpne møter.

Mer informasjon på AA-Thailands hjemmesider >>>
myExtraContent13
myExtraContent15