Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12


Utrolige River Mekong

Vil du oppleve et Thailand ulikt alt det andre bør du ta turen til den mektige elva Mekong, mellom Ubon Ratchathani og Mukdahan i Isan.  Og er du først her kan du jo også besøke Laos eller det mye omtalte khmerstedet Preah Vieham i Cambodia.  Om du ikke vil inn i Laos finner du et stort marked på grensepasseringsstedet Chong Mek.

Her ved Mekong befinner du deg lengst øst i Thailand, her hvor sola står opp først, og severdigheter og skulpturer ikke skapt av mennesker, men  gjennom millioner av år av vann, regn, vind og sol. Store månelignende sandstensområder, soppeliknende steinformasjoner, svarte skjær som skaper strøminger i elva, klipper, fantastiske utsikter, og grotter med 2-3000 år gamle hulemalerier.

Her finner du også Kaeng Tana nasjonalpark (ca. 80 km øst for Ubon), Pha Taem nasjonalpark litt lenger nord, og Phu Pha Toeb i Mukdahan nasjonalpark, alt beliggende langs en rute som mange steder mest minner deg om mars, månen eller en meteoritt.

Kaeng Taeng nasjonalpark er på 80 km2 og grenser opp mot elvene Mekong og Mun og mot Laos.  Et utrolig fremmedarted landskap og der hvor de to elvene møtes flyter de avsted et stykke ved siden av hverandre og skaper "den tofargede elva".  Og fra en klippe skuer en Buddhastatue utover elva og fiskerne som kaster sine nett.  Og er du først her passer det å besøke grensepasseringsstedet til Laos i Chong Mek, og markedene der med masse gode tilbud, eller kanskje den store oppdemte innsjøen Sirinthorn.

I
Pha Taem nasjonalpark  finner du Thailand's østligste punkt.  Den ligger ca. 60 km nord for Kaeng Tana.  For 400 millioner år siden var dette havbunn, noe en idag finner mange bevis for.  Sentralt i den 340 km2 store parken er en stor klippe hvor en har den ypperste utsikt ut over Mekong og inn i Laos.  Også her kan en mange ganger undre seg om en befinner seg på månen, en annen planet eller på en meteoritt. Tankene går både til dette og til forhistorsk tid når en også beskuer de mange risningene i klippevegger, som kanskje både forteller om livet for 2-3000 år siden og om datidens tro og ritualer.  Som i flere andre parker finner en også her flere flotte fosefall. Kanskje ikke så monumentale som i Norge, men utsøkt flotte i disse tropiske omgivelser, og hva med et bad i en kulp?
Sao Chaliang (thai for steinpillarer) er et område med "sopper", et spesielt fenomen som en finner flere steder i nord-øst Thailand.  Det antas at den formen de nå har er 150-200 millioner år gammel.

Men hvorfor ikke oppleve det hele fra en båt en tur oppover Mekong, fra Haat Salueng Ban Song Khon i Khemarat, 8 km nord for Khong Chiam.  Se landsbyene og livet på og langs elva, fasinerende naturformasjoner, den utrolige belysningen ved soloppgang- og nedgang, øyer, strøminger og skjær.  Fremdeles i det utrolige og helt spesielle landskapet.

Det vil bli en reise i natur, historie, folkeliv og kultur som du aldri vil glemme.

Av Webjørn Engesrønning.

myExtraContent13
myExtraContent15