Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12689

Koh Yao Noi


Oppdatert: 06/29/2024

Hvordan komme dit:
Koh Yao Noi ligger ca. 42 km. fra fastlandet, og tar ca. en time med rutebåt.
Denne går fra Bangrong Pier i Phuket til Manoh Pier på Koh Yao Noi. Prisen er et par hundre baht og har daglige avgangstider

Det er også mulig å be hotellet arrangere privat transfer med speedbåt.
På Phuket og Krabi flyplass er det mulig å ordne transfer med minibuss + båt. Prisen er ca. 1000 baht.

SPISE
På stedet du bor, eller på en av de veldig få og meget enkle alternativene i landsbyene rundt på øya.

AKTIVITETER
Ko-Yao-Noi3
James Bond Island
Denne øya er en av Phang Nga buktas store trekkplaster. Det opprinnelige navnet er Koh Tapu, men etter innspillingen av James Bond filmen ”The man with the golden gun” hvorav noe av handlingen foregår på øya, går den kun under navnet James Bond Island. Den bittelille øya har en eiendommelig utforming, med en kjempestor klippestein ute i vannet, som ser ut som den er løsrevet fra øya og plantet ute i sjøen. Det er dette, og en stor fjellsprekk hvor man tydelig kan se hvordan fjellet har forskjøvet seg og dannet en grotte, som er trekkplasteret. På den lille stranden er det salgsboder med krimskrams, og en stor brygge tar imot den daglige strømmen av turister.

Ko-Yao-Noi2
Koh Pannyi
På denne øya er det en fiskelandsby, også her er strømmen av turister stor. Landsbyen er bygget på påler, og turistene loses gjennom et ukjent antall salgsboder med lokale produkter som innbyggerne forsøker å livnære seg på. Den muslimske befolkningen har både skole og moske, og det er også mulig å overnatte her. Dette er også fast lunsjstopp på de daglige sightseeing turene i området. Det finnes meget enkel innkvartering for den eventyrlystne.

Kajakkpadling
De aller fleste lokale turarrangører og hoteller tilbyr kajakkturer. Oppskriften er enkel; man laster kajakker på en longtailbåt eller en større båt, kjører en rundtur til en eller flere av de spektakulære grottene i bukten, setter kajakken på vannet og padler inn i grottene, i de små, trange passasjene og strendene. Flesteparten av grottene er bare tilgjengelige ved lavvann, når vannet stiger er det ikke mulig og komme verken inn eller ut av grottene. Derfor kommer alle turistbåtene samtidig, og det er ikke mulig å nyte dette i stillhet og ensomhet, det er stort sett alltid kø av glade, fargerike flytevestkledde turister fra alle verdenshjørner.

Ko-Yao-Noi
Dykking
Det er ingen dykkesteder inne i bukten, man må sydover mot Phi Phi øyene, som er en drøy tur.
Dette er ikke blant de fineste dykkeopplevelsene i Thailand, og på f.eks Shark Point kan det være kraftig strøm, noe som gjør det lite egnet for nybegynnere.
flytendekino2
SNAKK OM "DIVE-IN"-KINO!
Har du hørt om en flytende kino? I Yao Noi finner du verdens kuleste kino midt på vannet. Snakk om "drive-in" - eller kanskje vi heller skal si "dive-in"?
Publikum kan kose seg med filmer som blir vist på storskjerm rett over vannet. Kinoen har fått oppmerksomhet fra hele verden, men den er ikke ny. Kinoen ble lansert i 2012 i forbindelse med en filmfestival, men er satt til å bli en årlig møteplass for kunst og film.
myExtraContent13
myExtraContent15