Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12607

Koh Lipe


Oppdatert: 06/29/2024


Koh Lipe er en vakker øy som ligger like vest for Malaysia i Malaccasundet. Øya, som ligger om lag sju mil sørvest for den thailandske fastlandet, er en del av Tarutao, en av Thailands mest kjente nasjonalparker. Hele nasjonalparken er ca femti øyer, hver med en annen karakter. Koh Lipe er den mest tilgjengelige øya i nasjonalparken. Øya er relativt flat og fri for rev på tre sider.

Koh Lipe er en liten øy og med gode sko du kan gå rundt hele øya i underkant av to timer. Du er derfor nær alt, uansett hvor på øya du er.

Siden øya er litt bortgjemt er kommunikasjon og energiforsyning verre på Koh Lipe enn på den thailandske fastlandet. På kveldene og nettene er mørkt og de kaster ikke bort energi på å lyse opp områder ved strendene. Det finnes telefonkiosker på øya, og du kan også bruke din egen mobiltelefon. Men det er ikke dekning for 3G. Når det kommer til internett, bør man vite at tilkoblingen er via satellitt, og derfor er noe treg. Hvis du ønsker å sjekke e-post og laste opp bilder til familie og venner kan besøke en av de mange internettkafeer på øya.

Før du bestiller flybilletten til Thailand bør være klar over at Koh Lipe har forskjellige årstider. I løpet av desember til februar er høysesong. Når øya blir invadert av både jule-og nyttårsfeirende europeere og thaiene selv. Mai til november er lavsesong. I løpet av denne tiden, har hotellene en betydelig rabatt, og du kan ha øya nesten for deg selv. Kommunikasjon til Koh Lipe fra fastlandet er ganske begrenset i løpet av sesongen.

Hvordan komme dit?
Koh Lipe har ganske gode komunikasjoner med den thailandske fastlandet i høysesongen, dvs. fra november til mai er daglige ferger fra blant annet Pak Bara, Phi Phi og Koh Lanta. I lavsesongen kan det være litt uregelmessigheter i kommunikasjonen til øya. Da må du ta en båt fra Pak Bara bare å komme til Koh Lipe. Siden Koh Lipe er svært nær Malaysia, kan man også gå i høysesongen vanlige speedbåt turer til og fra den malaysiske øya Langkawi.

Koh Lipe er godt stykka unna andre populære strender og steder i Thailand. Båtturen til øya tar dermed ganske lang tid. Fergen fra Koh Phi Phi tar for eksempel omtrent åtte timer. Turister som ønsker å komme til Koh Lipe fra Phuket må først komme til Koh Lanta og bli der en dag for så ta en ferje eller hurtigbåt til Koh Lipe. Kommer du fra Krabi er det beste alternativet å ta en minibuss til Pak Bara og derfra ta fergen. For reisende fra Bangkok eller Chiang Mai er best å fly til Hat Yai og deretter til Pak Bara for videre transport med ferge til Koh Lipe Reisen mellom HatYai og Pak Bara tar ca to timer med minibuss eller taxi.

Gode hoteller på Koh Lipe

pattayabeachkohlipe
Det er tre viktigste strendene på øya, Pattaya Beach, Sunrise Beach og Sunset Beach. Pattaya er den største stranden og her ligger til de fleste hotellene. Hotellene er ikke særlig store - og består hovedsakelig av bungalower i forskjellige størrelser. På strendene, som er svært grunne og derfor svært godt egnet for familier med barn, finnes også små ​​koselige restauranter og barer. Hvis du ønsker å tråle deg gjennom mange spisesteder på Koh Lipe bør du oppsøke til øyas hovedgate. Det finnes også mange dykkerfirmaer som arrangerer dykketurer rundt på øya.

SunriseBeachKohLipe
Maten på Koh Lipe er både spennende og relativt billig. Det finnes en noen litt mer eksklusive restauranter, men du kan også spise en enkel middag på stranden. Fordi øya er så liten, og det tar bare ca 15-20 minutter å gå mellom strendene og opp og ned hovedgaten, er det lett å utforske de ulike spisestedene, med mindre man velger å spise på hotellenes ofte utmerkede restauranter.

For de som ønsker å prøve nattlivet er det rundt et dusin barer å velge mellom på Koh Lipe. De fleste utestedene ligger på eller i nærheten av Pattaya Beach. Stemningen er generelt mer avslappet på Koh Lipe enn i de store turistsentrene i Thailand. På kveldene organiserer restauranter og hoteller BBQ på stranden. Maten, som alltid sammensatt av de ferskeste ingredienser, smaker fantastisk.

sunsetbeachkohlipe
Koh Lipe er en del av Tarutao National Marine Park, en nasjonalpark som består av i alt 51 øyer. Koh Tarutao er den største øya i gruppen og ligger et par mil vest for Koh Lipe mot den thailandske fastlandet. Koh Lipe og de ​​andre øyene i nasjonalparken er i utgangspunktet en stor attraksjon, spesielt for vinterslitne nordboere som ønsker å oppleve den storslåtte naturen og spennende undervannseventyr. Dyrelivet er fantastisk, både på øyene i havet rundt dem .

Øyene Koh Rawi og Ko Adang er helt dekket av regnskog og er ganske vanskelig tilgjengelig. Koh Tarutao er en fjellrike øy, hvorav de fleste er dekket av regnskog og mangroveskog. Det er også helt uberørte strender og huler å utforske.

Tarutaokart
I sjøen rundt Tarutao opplever du omtrent 25 % av verdens tropiske fiskearter. Bare noen skritt fra stranden og solsengene er et korallrev med et rikt marint liv. Eksotisk fisk som klovnefisk og angelfish komme sammen med krabber og øgler. Litt lenger ut i havets delfiner, rokker og andre store sjødyr. Det er bare å snorkle eller dykke og dra ut på et ekte eventyr under van
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15