Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 8700

Chiang MaiOppdatert: 04/07/2024

Thailands hovedstad i nord er intet mindre enn en smaragdgrønn juvel. Bortsett fra strendene finner du absolutt alt av det beste Thailand kan tilby samlet i dette området. Chiang Mai er passe stor, og ikke altfor hektisk. Det er uendelige muligheter for shopping, god mat og naturopplevelser. Chiang Mai er et perfekt utgangspunkt for turer til det gyldne triangel og besøk i landsbyene til Thailands minoritetsbefolkninger, eller nabobyen Mae Hong Son ved grensen til Myanmar. Det er også muligheter for et utall korte og lengre fotturer.
Den enkleste måten å komme seg rundt i byen er å sykle. Skal du ut av byen kan en organisert tur være greit, på grunn av de store avstandene. Liker du å gjøre ting i ditt eget tempo så kan hotellet ordne bil med sjåfør til en rimelig penge, eller du kan ta lokalbuss.


Hvordan komme dit: Fly, Buss,
Fly: Bangkok - Chiang Mai ca 1 timer
- Bangkok Don Muang (DMK) med: One-Two-GO - Nok Air
- Bangkok Suvarnabhumi (BKK) med: AirAsia
Buss: Bangkok - Chiang Mai ca 10 timer
Regntid: juli - september
Beste tid å reise: november til april
Se også seksjonen: Transport


Fra flyplassen


Flyplassen ligger 3 kilometer fra sentrum. TAXI: "Airport-taxi" til sentrum koster 120 baht for 4 personer, mens vanlig taxi kanskje litt under. For å finne vanlig taxi: Gå tver gjennom ankomsthallen og avgangshallen. På utsiden av avgangshallen finnes du vanlige taxameter-taxi. BUSS: Helt nye a/c busser, rute 4 til sentrum koster noen få baht

Chiang Mai er karakteristisk for sin gamle bydel som er omkranset av en vollgrav og ruinene av bymuren som ble bygget rundt år 1800. I dag er det kun ruiner igjen av muren, men den utgjør fortsatt sentrum i Chiang Mai. Trafikken går i enhveiskjøring på hver side av vollgraven, derfor er sykkel ofte både enklere og raskere enn bil. Innenfor den gamle bymuren er det kun eldre lavbebyggelse og templer, en sykkeltur rundt burde være obligatisk.

En av hovedgatene i byen stenges søndager for biltrafikk og forvandles til et sjarmerende gatemarked.
I den nyere bydelen som i dag utgjør bykjernen, er det for det meste smale gater krydret med butikker og restauranter. Turistene sirkler rundt ved kveldsmarkedet, hvor det finnes både shopping og spisemulgheter. Flere av byens hoteller ligger også i gangavstand til kveldsmarkedet (Night Bazar).

Det finnes mer enn to hundre templer i Chiang Mai. Mange av dem ligger innenfor den gamle bymuren. Det eldste heter Wat Chieng Mon, og ble bygget av Kong Mengrai i 1296. På den tiden var Nordthailand et eget kongedømme, og Mon folket dominerte. Tempelet er vakkert restaurert, og er absolutt verd et besøk. Wat Phra Singh er nok et interessant tempel. Bygget i 1345 er dette et klassisk eksempel på Lanna arkitektur fra Nordthailand. Tempelet ligger helt i enden av Ratchadamnoen road.


Natt-markedet i Chaing Mai
Det populære natt-markedet i Chiang Mai åpner ved 18-tiden og stenger mange timer senere. Det finnes markedsboder så langt øyet kan se utendørs og innedørs i to store "Night-Bazar"-haller. Prismessig er det svært gunstig å shoppe i Chiang Mai og prisene ligger langt under det du finner i Bangkok.

Chiang Mai Night Bazar
På nattmarkedet finnes alt å få kjøpt. Fra genuint thailandsk håndverk til "Lolex" og andre kopier av alt du kan tenke deg.

Chiang Mai Night Bazar
Silke og særlig bomull fionnes i stort monn i Chiang Mai. Sulten? Det finnes massevis av spisesteder i og rundt nattmarkedet.

Chiang Mai Night Bazar
Copy-copy. Ta med bilder av dine kjære og få de kopiert som håndtegnede portretter. Prisen er latterlig lav og resultatet blir førsteklasses!
Chiang Mai Orkidé Farm
Litt utenfor Chiang Mai sentrum kan du besøke en orkidé-gartneri og i stillhet nye synet av de svært vakre orkidéene.


Last ned reiseguideLast ned reiseguide for Chiang Mai (pdf)

Klimatabell - Chiang Mai

Gj.snitt
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Soltimer/dag
8
8
8
8
8
8
8
5
5
7
8
8
Temperatur
21
23
26
26
28
27
27
27
27
26
23
21
Nedbør mm
9
5
13
30
158
131
160
236
227
122
52
19
Regndager
1
1
2
6
15
17
19
21
17
11
6
2
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15