Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12
Stacks Image 12655

Koh Samui


Oppdatert: 04/13/2024


Koh Samui er en øy i Siambukten og samtidig den største byen på denne øya, i provinsen Surat Thani i det sørlige Thailand.

Informasjon om Koh Tao og Koh Phangan.

Koh Samui ligger i Siambukta, og har de siste 20 årene vært gjenstand for en økende oppmerksomhet og utbygging. Den lille øya er bare 247 km2 og har ca. 40.000 innbyggere. Beliggenheten sørger for et fint og relativt jevnt klima og er derfor et populært reisemål året rundt. Med bil tar det ca. to timer å kjøre rundt hele øya. Koh Samuis turiststed er uten tvil Chaweng Beach, men opprinnelig er det Na Thon ved fergeleiet som er øyas hovedstad. En tur dit kan være et alternativ dersom du går lei av strandlivet.

Chaweng beach er nå en ferdig utviklet turistmagnet med butikker, restauranter og hoteller langs hele stranden. Du finner alt av vestlige fastfood og kafekonsepter, side om side med små, lokale thairestauranter med respatexbord og dorullholderen på bordet som serviett erstatter. Når det er sagt, stranden er meget lang, og på tross av utbyggingen er den fortsatt meget vakker, med god vannkavalitet. Lami Beach har foreløpig et roligere utrykk, men også der er utbyggingen i full sving. I Bo Phut på nordsiden av øya er det fremdeles et mer hippie-aktig preg, med en mer lokal stil enn det som finnes på Chaweng beach.

Hoteller og resorts finnes over hele øya; alt fra 2 stejerners bambus bungalows til eksklusive 5 stjerners anlegg. Aktiviteter Severdigheter er det plenty av, alt fra elefantridning, matlagingskurs, dykking og alt hva du ellers måtte ha lyst på. På nordvestsiden finnes det en stor og vakker Buddha statue, det finnes et par templer, du kan dra på tur til en kokosnøttplantasje og det finnes et vannfall og noen utsiktspunkter. Strendene er fortsatt vakre på Koh Samui, men vær forberedt på at det er et yrende liv overalt, og spesielt på Chaweng.

Rundt på øya kan du benytte Songtaew, som er pickup biler med benker på langs av lasteplanet. Disse opererer nesten døgnet rundt og kjører fra sted til sted. Det finnes ikke faste holdeplasser, du står bare ved veien og stopper dem når de kommer, og avtaler hvor du skal av. Prisen skal avtales på forhånd, og nesten uansett hvor du skal bør du ikke betale mye mer enn 50 baht for strekningen. Sent om kvelden, eller hvis du er den eneste passasjeren kan det hende de forlanger mer. Det
er enkelt å leie bil, motorsykkel og moped. Moped koster ca 200 baht pr dag, og bensinkostnad kommer i tillegg (Ca 35 baht pr liter). Husk internasjonalt førerkort og sjekk hva reiseforsikringen dekker! Selv om det ikke er hyppige promille- eller farts-kontroller, er du virkelig ille ute når ulykken skjer. Bruk hjeml!!!

Vi vil anbefale deg å ta flyplassen på Koh Samui nærmere i øyesyn. Flyplassen er uten tvil verdens mest eksotiske flyplass med sine mange "stråhytter". Bildet til høyre viser "Gate 2". Både Bangkok Air og Thai Airways flyr til Bangkok og mange andre destinasjoner i Thailand.

Fra flyplassen


MINIBUSS: Jo fler passasjerer dess billigre, normalt fra 40 - 1020 baht. TAXI: Gul og røde taxier merket "Meter Taxi" selv om taxameteret sjelden benyttes. Koster fra 200 - 400 baht. SONGTHAEW: Avtal pris på forhånd, normalt fra 50-100 baht. Du må ofte vente til bilen er full av passasjerer før den kjører.
Hvordan komme dit:
Fly: Bangkok - Samui airport ca 1 time
(Bangkok Air samt Thai Airways )
Buss: Bangkok - Surat Thani 9 timer
Tog: Bangkok - Surat Thani 12 timer
Båt: Surat Thani - Koh Samui min 
Regntid: September till November
Beste reisetid: desember - juni
Se også seksjonen: Transport

Last ned reiseguide


Last ned reiseguide for Koh Samui (pdf)


Hvis du reiser fra Bangkok eller Hua Hin kan du ta bussen til Chumporn og hurtigbåt til Koh Samui via Koh Tao og Koh Phangan. Turen tar lang tid, men er svært billig, og du får sett mye underveis!

Priser og rutetider finner du på:
http://www.lomprayah.com

Du kan også ta buss fra Suratthani til Don Sak (tar ca 1 time) og ferje til Koh Samui. Rutetider finner du her.SPA-hoteller på Koh Samui:


Briza Beach Resort & Spa
BW Samui Bayview Resort & Spa
Marcopolo Resort & Spa
Atlantis Resort & Spa
Samui Cliff View Resort & Spa
Banburee Resort & Spa
Serene Hill Resort & Spa
The Gu Rich Samui Resort & Spa
Aloha Resort & Spa
Renaissance Koh Samui Resort & Spa
Ban Laem Sai Beach Resort & Spa
Ban Sabai Sunset Beach Resort & Spa

Værvarsel fra yr.no:

Klimatabell - Koh Samui

Gj.snitt
J
F
M
A
M
J
J
A
S
O
N
D
Soltimer/dag
8
8
8
8
8
8
8
8
8
6
5
7
Min Temp.
24,1
25
25,6
26,1
25,8
25,5
25,1
25,1
24,8
24,4
24,1
23,9
Max Temp.
29
29,5
30,7
32,1
32,6
32,2
32
31,9
31,6
30,5
29,5
29,1
Nedbør mm
138
58
78
77
146
113
123
119
117
290
489
209
Regndager
11
5,5
5
8,1
14,8
14,5
14,4
15
15,9
19,7
19,6
14
Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15