Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Den perfekte kvelden med thaimat og spill


Oppdatert: 03/04/2024

Er det lenge siden du har invitert vennene dine på besøk og du lurer på hva du skal servere? Hvorfor ikke ta en tur inni det thailandske kjøkkenet. Her får du de ferske smakene og maten som kommer til å gjøre enhver kveld til en suksess.

Du trenger ikke gjøre det vanskelig for deg selv, det finnes utallige oppskrifter på nett. Er du en av de som elsker satay-spyd med kylling, så trenger du ikke å bekymre deg. Det er utrolig enkelt å lage, og krever at du har hovedingredienser slik som kylling, peanøttsmør, solsikkeolje, limesaft, honning, soyasaus, siracha, spisskummen og koriander slik at du kan lage marinaden. Legg kyllingen i marinaden og grill spydene i ovnen. Ha på sataysausen etter hvert som de grilles for å få mer smak. Dette kan serveres med ris, salat eller som forrett.
Stacks Image 15576

Spillkveld med gode venner

Thaimat er ikke bare velsmakende, det er den perfekte maten å servere når du har vennene dine på besøk. Det er alltid en rett som slår godt an i vennegjenger. Hvorfor ikke gjøre det til en spillkveld og ta frem noen brettspill og strategiske spill? For de som aldri har spilt poker før, er det kanskje på tide å prøve noen runder på et bord på nett. Gjør det til en morsom kveld, du vet aldri om noen kan bli proff før kvelden er over. En ting som er sikkert er i alle fall at om du kjenner vennegjengen din godt nok, vil du fort finne ut hvem som har pokerfjes og hvem som ikke har det.

Lag Pad thai

Har du heller lyst på en smakfull rett med nudler som du kan briljere med, kan du prøve deg på Pad thai. Dette er en rett som de fleste liker, og som ofte blir bestilt når en er ute for å spise thaimat. Hvem kan motstå alle de fantastiske smakene som kommer når du setter tennene i denne retten med nudler. Kafirlimeblader er essensielt for å få den gode smaken som du har lært deg å kjenne, og rask varme får ut alle de gode tingene i denne retten. Velg kjøttet som passer best til anledningen, og følg oppskriften steg for steg så får et godt resultat med denne retten.

Fingermat eller pådekket bord

Bestem deg for om du vil ha mat som folk bare kan spise mens det spilles, eller om du vil ha et skikkelig måltid før du begynner med moroa. Velger du å sette i gang med brettspill er det lurt med fingermat. Da er satayspyd supert. Skal du spille poker vil du kanskje konsentrere deg mer så da er det bare å dekke bordet og ta maten først. Nå til dags finnes det utallige brettspill, men om du har lyst til å le er «Stor i kjeften» en klassiker og de fleste av oss har vel sett serien «Alle mot en», denne finnes i brettspillutgave og er også noe som vennegjengen kommer til å ha mye moro med.
Stacks Image 15608

Ta med spill

Om du planlegger spillkvelden på forhånd, er det også mulighet for at alle kan ta med seg forskjellige spill. Eier noen sjetonger eller annet pokertilbehør så kan de ta det med, slik at du kan få en autentisk opplevelse. Da har også de som ikke kan poker sjansen til å øve litt på forhånd. Går du for det thailandske temaet vil det kanskje være en ide å sjekke om det er noen morsomme thailandske spill som kan spilles, det sies at Thailand har over 1200 tradisjonelle spill. Om du velger thailandske spill må du regne med å måtte kjøpe et par kokosnøtter, da de bruker en del naturlige gjenstander i spillene sine.

Nyt kvelden

Når spillkvelden er godt i gang er det bare å nyte tiden sammen, er du glad i konkurranser er det nå du skal vise hva du er god for, men husk, ikke vær en dårlig taper om dette skjer. Det kommer til å være mange flere spill som du kan vinne. Det beste er at du har fått en kveld med god mat, gode venner og morsomme og strategiske spill som du kan spille. Hva er vel bedre enn det.
myExtraContent13
myExtraContent15