Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailandtur: praktiske tips om betalingsmetoder


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 12886
Det er mange spørsmål som dukker opp når man planlegger sin første tur til Thailand. Dette inkluderer også betalingsmetoder. Det er mange som lurer på hvilke betalingsmetoder som egner seg best når det gjelder alt fra bestilling av flybilletter og hotell, til underholdning og shopping når man først har ankommet destinasjonen. Med flere og flere betalingsmetoder tilgjengelig på nett, kan det være vanskelig å holde en oversikt over hvilke metoder som egner seg best for ulike formål. For å hjelpe deg på veien har vi tatt en nærmere titt på hvilke betalingsmetoder du burde bruke til de ulike fasene av reisen.
Stacks Image 12888

Bestille billetter og opphold tryggest mulig

Det er mange som sverger på å bestille ferien sin med kredittkort, og man blir ofte anbefalt å bestille ferien med Mastercard. Dette er fordi MasterCard gir deg et ekstra lag med sikkerhet, og alle og enhver ønsker å dra på ferie med senkede skuldre, uten å bekymre seg for at turen skal bli mer kostbar enn planlagt. For det første gjør Mastercard at du er forsikret av Finansavtaleloven. Finansavtaleloven beskytter kortet ditt mot misbruk på nett, eller om hotellet, AirBnB eller lignende trekker et beløp høyere enn først avtalt.

For det andre så får du også reiseforsikring med på kjøpet når du bestiller ferien med MasterCard. MasterCard er også kjent for å kunne brukes i så og si alle kortterminaler og minibanker, slik at du alltid kan ha valget mellom å betale i både kort og kontanter.

Fordelene gjelder for de fleste typer MasterCard, men kan variere fra kort til kort. Det kan dermed være lurt å sjekke med banken din hvilke fordeler som gjelder før du bestiller reisen. Generelt sett så er det MasterCard Gold som er mest utbredt blant erfarne reisende. Andre former for kredittkort med lignende forsikringer er re:member, Bank Norwegian og Ikano Visa. Hør med banken din for å finne det beste alternativet for deg.
Stacks Image 12884

Hvordan betale i Thailand

Selv med MasterCard som et godt alternativ for betalinger når du har kommet deg til Thailand, finnes det flere andre metoder å sjekke ut. Om du for eksempel ønsker å legge igjen bankkortet i safen på hotellet, finnes det likevel andre alternativer enn å ty til kontanter. Du kan for eksempel ta med deg et forhåndsbetalt kort. Neteller og en del andre slike metoder tilbyr forhåndsbetalte MasterCard, hvor du kan fylle opp kortet via den virtuelle lommeboken på mobilen når du trenger det. MasterCardet kan brukes på alle steder hvor du normalt sett ville brukt et MasterCard.


Det finnes også andre virtuelle lommebøker som kan brukes til samme formål, og mange føler seg ekstra trygge med et ekstra bankkort på reisen. Lignende løsninger inkluderer både Skrill og Revolut.

Til slutt er det viktig å nevne at Thailand er et relativt trygt sted å reise til, og du vil kunne nyte en bekymringsfri ferie så lenge du sørger for å ha med både sunn fornuft og reiseforsikring.
myExtraContent13
myExtraContent15