Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Bangkok - barnas by?!


Oppdatert: 06/29/2024

Stacks Image 15514
Når man hører noen si 'Bangkok' kan man raskt trekke assosiasjoner eller koblinger til uttrykk som 'utemmet, kaotisk orientalsk metropol', ' knutepunkt, ikke bare for Thailand, men for hele Sørøst-Asia', 'by full av kontraster som enestående templer og heftig, internasjonalt natteliv' osv. - i det hele en by man kan utforske i årevis uten egentlig å kunne fange inn alle fasetter av dens muligheter. Men det er vel få eller knapt noen som forbinder Bangkok som en by for barn? Og hva kan vel en familie med barn få ut av Bangkok? Svaret er kort og godt – og kanskje overraskende nok – et stort og kraftig: 'en masse!'

Bangkok – 'The big Mango ' er faktisk full av fantastiske, underholdende steder spesielt velegnet for barn og yngre. Og det beste er at mange av stedene er gratis å besøke – eller forbausende billige. De større stedene med internasjonalt pregede attraksjoner er også rimelig priset i forhold til norske forhold.
Man skal selvfølgelig ta utgangspunkt i barnas alder; hvor gamle er de, hva liker de å gjøre, hva underholder dem, og hva syntes du var morsomt da du var på deres alder?!

Til tross for endrede tider; noen ting er ganske så uavhengig av tid, som f eksempel en Tuk-Tuk tur gjennom noen av Bangkoks sidegater – dine barn vil elske det! Eller kanskje en tur med Bangkoks nye undergrunnsbane som er forfriskende ren, kjølig og praktisk!

Vi kan fort bli enige om en ting; barn blir utrolig fort lei av å utforske hotellet, matsalen, svømmebassenget eller heisene! Utforsk heller Bangkok's Skytrain og opplev en av verdens store byer ovenfra. For noen få kroner (eller Bath!) kan man se en masse som bringer fram smil og glede. Hvis man tar turen til endeholdeplassen ved Saphan Thaksin og går om bord en elve-taxi kommer hele familien til ikke bare smile, men også le av tilfredshet. Og det er nesten gratis!

Gå av toget fra tid til annen for å se på noen av byens mange attraksjoner, shoppingsentre, parker, Zoologisk hage og markedsplasser. Hopp tilbake på toget når barna blir søvnige og gi dem en pause på hotellet. På vei ut igjen: ikke glem at Bangkok har utmerkede kinoer som f eks 3D IMAX, akvarier og planetarier. Vi skal kort kommentere noen av disse litt senere i denne oppsummeringen.

Ta f eks Skytrain til Siam Station. Her kan man boltre seg i en mengde aktiviteter, attraksjoner, restauranter, shopping og sightseeings. Siam Paragon er et utmerket utgangpunkt; her finner du Siam Ocean World i underetasjen og flere kinosaler , inkludert en IMAX i 6. etasje.
Stacks Image 15518
På toppen av Siam Paragon finner man det nyeste av innovative attraksjoner spesielt tilpasset barn: Kidzania! Her kan barn faktisk prøve ut over 80 forskjellige yrker i mange ulike simulerte miljøer og situasjoner. Barna får klær tilpasset situasjonen, det være seg en lab-frakk eller brannmannsutstyr og kan 'utforske' sitt favorittyrke! Stedet er blitt mektig populært og er ikke minst pedagogisk samtidig som det engasjerer og gir mye moro.
I Siam Center og Siam Discovery Center er det mye å fordype seg i – som det nylig åpnede Madame Tussaud's voksmuseum som du finner på 7. etasje. Her kan både voksne og barn finne mye å bruke tiden på i de mange interaktive utstillingsreglementene som er satt opp. Vær oppmerksom på at det også er funnet plass til flere lokale celebriteter, noe vi kanskje ikke blir like engasjert av.
Stacks Image 15522
Stacks Image 15528
Skulle handle-entusiasten i deg – ops - i dine barn – fortsatt ikke være helt tilfredsstilt, ruver det verdensberømte MBK shoppingsenter rett i nærheten. Lenger nede finner man Central World som også kan skilte med en isbane. Denne er velegnet for å holde barna engasjert etter en anstrengende handlerunde! Tilsvarende tilbud finner man ogsåi Esplanade Mall på Ratchadapisek Road.

Intet sammendrag av aktiviteter for barn i Bangkok er i nærheten av å være fullstendig uten å nevne relasjonen barn og dyr. Bangkok, denne millionby med skyskrapere, skytrain og skremmende trafikk-kaos har overraskende mange grøntanlegg og parker med mindre innsjøer og til og med zoologiske hager. Dusit Zoo er antagelig den mest kjente og har vært i drift I over 60 år. Den er vel verd et besøk, spesielt etter en større renovering som inkluderer utbedring av en kunstig innsjø, båtleie, promenader og broer fra hvilke man kan se ned på løver, tigre og reptiler. (Det skal dog nevnes at dyrevernsorganisasjoner, som f eks PETA (People for Ethical Treatment of Animals), er kritiske til zoologiske hager i Thailand – og Asia generelt, på grunn av de enklere forhold dyrene lever under i forhold til hva man forventer etter vestlige standarder. I Dusit Zoo vil man se at elefantene er bundet, noe som er fremmed for oss i zoologisk hage-sammenheng. Imidlertid er dette utbredt overalt i Asia, spesielt i India der hellige elefanter står bundet til pæler ved templer i dager uten at det oppfattes som galt).
Stacks Image 15530
Safari World er et annet alternativ for å introdusere barna til dyreverdenen. Her kan man bruke egen (leie)bil eller en av hagens vogner. Det er dyreforing (Wildlife Feeding Show) til faste tider og den tilhørende Marine Park har opp til 7 forestillinger pr dag. Det er restauranter, suvenirbutikker og alt det øvrige man forventer å finne på et velutviklet underholdningstilbud til barn og voksne.

Beveger man seg litt I utkanten av Bangkok – og kanskje har litt mer eldre barn med seg - er Dream World en ypperlig mulighet for å få den helt store Disneyland-følelsen. Her et det berg-og -dal baner, husker og karuseller for store og litt mindre; alle har friske navn som Tornado, Snow Town, Hurricane, Grand Canyon og Super Splash. Det er opptog, parader og mat! Behøver man litt hvile eller føler for litt roligere underholdningsalternativer er det muligheter for også dette. Hva sies om ting som Love Garden, Fairy Tale Land, eller Seven Wonders of the World? (Det finnes ferdige pakketurer med tur og billetter hos de fleste turoperatører i Bangkok).
Stacks Image 15534
Er barna slitt ut? Har de fortsatt krefter igjen? Fortvil ikke! Det er dusinvis av andre attraksjoner som kunne vært nevnt i denne korte oppsummeringen, og det er en til som må nevnes: Siam Park City – eller Suan Siam, som er den lokale betegnelsen. Her har man en fornøyelsespark, en enorm vann-park, dinosaurmuseum og læresenter, alt samlet på ett sted. Om ikke dette er nok, kan man også her finne en liten zoologisk- og botanisk hage. Man trenger i iallfall en hel dag for å få med seg det hele. Og her er det altså veldig mye for barna – i Bangkok!

Så: Bangkok er virkelig barnas by om du ser etter. Hvis du var redd for at barn ville kjede seg under et opphold i Bangkok, håper vi denne lille oppsummeringen kan få deg til å tenke etter. Og et lite råd til slutt: Ikke la barna se deg sjekke noen av de nevnte stedene på internett; får de se hva som finnes der, vil du ikke få ro og fred før du i alle fall har vært på besøk i ett av de mange attraktive, stimulerende og underholdende tilbudene du finner i Bangkok tilpasset – ja nettopp: barna! God tur!

Tilrettelagt for Thaiguiden.no av Rolf Lind

myExtraContent13
myExtraContent15