Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Slik blir reisen til Thailand rimelig for storfamilien

Oppdatert: 03/04/2024

Thailand er en drømmedestinasjon for mange nordmenn, og det er dessuten mange barnefamilier som tar turen til smilets land. Levekostnadene i Thailand er egentlig relativt lave, men hvis du søker etter charterreiser for en stor familie i skoleferiene, er det ingenting som tyder på det.
Stacks Image 13060

Alle foto: Unsplash

Det finnes flere ulike måter å finansiere en reise på, for de aller fleste er det mest fornuftig med en kombinasjon av sparing og betaling når du kommer hjem. Årsaken til det, er at det er lurt å bruke kredittkort som betalingsform på reisen. Det finnes flere skreddersydde kredittkort for reiser, og dessuten får du ofte både reiseforsikring og andre fordeler med nesten alle kredittkort. Det er selvfølgelig som alltid viktig å ha en plan for betaling av regningen, men så lenge det er på plass finnes det ingen nedsider med å bruke kredittkort.
Stacks Image 13064

De store beslutningene - sesong, fly og overnatting


Når du skal planlegge en reise til Thailand, kan det være lurt å begynne med de store kostnadspostene. Legg merke til at vi nå forutsetter at du bygger opp reisen din selv, men det er selvfålgelig ingenting i veien for å sammenligne med ferdige pakkereiser også.
  • Når skal dere reise? Generelt har prisene på flyreiser gått nedover i lang tid, og det gjelder også for destinasjoner som Bangkok i Thailand. Når det er sagt, varierer flyprisene selvfålgelig ekstremt med sesong og avreisedag. Hvis du er heldig og kan holde deg unna skoleferiene kan det ha noe å si, men til en stor destinasjon som Thailand er ikke effektene nødvendigvis så store. Bruk lavpriskalendere hos flyselskapene, og vær kreativ med litt ukurante dager og tider.
  • Med hvem, og hvor, skal dere fly? Det kan være penger å spare både på å velge rett flyselskap, og riktig destinasjon. Dette blir selvfølgelig en individuell vurdering, men hvis dere for eksempel skal til Phuket vil dere sannsynligvis spare penger på å reise direkte. Uansett om det kan være noen kroner billigere med bytte, kan det fort veies opp av ekstra overnattinger etc.
  • Og på temaet overnattinger - hvor skal dere bo? Det finnes et ekstremt bredt utvalg av overnattingsmuligheter, og igjen vil det være en individuell vurdering. Men det er uten tvil mulig å bo billig, hvis dere legger opp til å gåeller kjøre en liten bit til stranden.
Stacks Image 13073

Spar mye penger med små grep


Det er mange som tenker at man ikke skal tenke på penger når man vel er på ferie, og at det ikke er noe poeng å telle småpenger når dere allerede har brukt tusenvis av kroner på reisen.

Thailand har blitt kåret til det billigste landet å spise ute i, så det er mulig at man ikke trenger å være veldig nøye med å alltid velge den billigste restauranten, men følg likevel med litt på matkostnadene. Utover mat er det kanskje spesielt unødvendig shopping som kan være en faktor, du trenger vel egentlig ikke den der vesken som sannsynligvis ikke er helt ekte?

Det kan faktisk være lurt å lage et lite budsjett for kostnadene underveis, allerede før dere reiser. Da kan dere ta en avstemming etter et par dager. For ferie er tross alt ferie - og det blir mye hyggeligere hvis dere kan legge bort tankene på penger etter det.
Stacks Image 13077
myExtraContent13
myExtraContent15