Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Familietur til Thailand


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15548
Skal du ut og reise med barna dine? Thailand er kjent som et barnevennlig land og byr på mange muligheter til å utforske flotte interaktive museer, blomsterhager, utendørsaktiviteter og mye mer. Her får du våre beste tips for en vellykket familieferie i Phuket, Bangkok og Chiang Mai. 

PHUKET

Stacks Image 15554
Et yrende dyreliv under overflaten
Phuket Aquarium ligger ytterst på Cape Panwa og kan være en perfekt dagstur for hele familien. Stedet kombinerer vitenskap med underholdning og har flere enn 30 akvarier med havhester, klovnefisk, skilpadder og leopardhaier. Gå ikke glipp av hovedattraksjonen: en stort akvarium med en tunnel gjennom midten, der dere kan se skater, snappere, havabbor, leppefisker og haier på kloss hold.
Adresse: 51 Sakdidet Road, Wichit, Mueang
http://phuketaquarium.org/en/
Stacks Image 15560
Lur deg selv med 3D
Kom tett innpå kunsten i Phuket Trickeye Museum, som byr på en tredimensjonal utstilling. Her får dere fantastiske bilder og et morsomt minne for hele familien Rundt 100 malerier og skulpturer presenteres i teknikken «trompe-l’oeil», som skaper en eventyrlig 3D-effekt.
Adresse: 130/1 PhangNga Road
http://www.phukettrickeyemuseum.com/

Våt moro for liten og stor
Splash Jungle Water Park er en vannpark for hele familien, der man både kan få adrenalinkick og slappe av. Er man av den vågale typen, kan man ta de spennende attraksjonene Superbowl eller Boomerango. Eller man kan flyte rolig nedover en 335 meter lang saktegående «elv» og bare nyte turen. Og dette er bare noen av de mange attraksjonene i parken.
Adresse: Soi Mai Khao 4
http://www.splashjunglewaterpark.com

Høyt oppe i tretoppene
Hanuman World Phuket byr på opplevelser oppe i tretoppene. Navnet er en hyllest til hinduguden Hanuman. Parken ligger i en jungel full av enorme trær og har Thailands lengste gangbro oppe i tretoppene, i tillegg til 16 spennende linjer som er opptil 400 meter lange. Her kan du oppleve naturen på en annerledes måte, enten du vil prøve landets raskeste løpestreng (zipline) eller spasere rolig over gangbroen.
Adresse: Chaofah Road, Wichit
http://hanumanworldphuket.com

BANGKOK

Stacks Image 15566
Grønn avkobling i storbyen
Lumpini Park er motstykket til Central Park i New York – en frodig og beroligende oase midt i travle Bangkok. Her kan travle ferierende få seg en deilig pause i tropisk omgivelser, og er man heldig, får man se skilpadder. Barna kan løpe rundt og leke på de store plenene, mens de vokse kan bruke utendørs treningsapparater. Ta med en matkurv og nyt en piknik blant allsidige og varierte omgivelser!
Adresse: Ligger i gaten Rama IV Road, mellom Ratchadamri og Witthayu (Wireless Road), med inngang fra alle kanter.
Stacks Image 15570
Barnas drøm går i oppfyllelse
Imagina Playland ligger i kjøpesenteret Emporium Shopping Mall og er en 1400 kvadratmeter stor drømmeopplevelse for barna. Senteret er delt inn i 19 soner med forskjellige temaer, der man blant annet kan komponere musikk, hoppe i trampoline og klatre i et gigantisk nett. Her er det aktiviteter for barn i alle aldre, men de passer aller best for de mellom 5 og 10 år.
Adresse: Emporium Shopping Complex, tredje etasje, 24 Sukhumvit Road
http://imaginiaplayland.com/en

Jurassic Park «på ordentlig»
Dinosaur Planet formidler kunnskap om svunne tider og kombinerer det med morsomme og interaktive opplevelser. Fornøyelsesparken har flere enn 100 naturtro animerte dinosaurer og er både underholdende og spennende for hele familien. Det føles virkelig som om man er midt inne i Jurassic Park!
Adresse: Sukhumvit 22 The Emsphere
https://www.dinosaurplanet.net/en/intro/
Stacks Image 15574
Nyskapende familieunderholdning
Kidzania er en søt småby for barna som også byr på mye fin læring. Barn, fortrinnsvis mellom 4 og 15 år, kan prøve seg i 80 forskjellige yrker – alt fra tannlege og journalist til pilot og brannmann. Foreldrene har ikke lov å delta, men kan glede seg over å se barna forvandles til voksne yrkesutøvere på noen øyeblikk!
Adresse: Siam Paragon Shopping Center I Rd, 991 Rama I Rd
http://www.kidzania.co.th/

CHIANG MAI

Stacks Image 15580
Det første illusjonskunstmuseet i Chiang Mai
Art in Paradise er en 3D-opplevelse der ellers flate malerier gir inntrykk av å ha høyde, bredde og dybde. Her kan gjestene nærmest tre inn i og bli en del av kunstverkene. De flere enn 130 maleriene kan deles inn i forskjellige temaer, for eksempel undervannsverden, dyreliv, klassisk kunst og oldtidens Egypt. Dette er god underholdning for alle aldersgrupper!
Adresse: 199/9 Chang Klan Rd
http://www.chiangmai-artinparadise.com/introduct.php
Stacks Image 15586
Løpestreng i jungelen
Høyt oppe i de grønne åsene i Chiang Mai, mer enn 1000 meter over havet, finner du Flying Squirrels. Det er en spennende tretoppaktivitet der man kan fly og skli fritt langs kablene. Aktiviteten tar rundt 2,5 timer og byr på fantastisk utsikt over majestetiske fjell og skoger. Ikke glem solfaktor og kamera!
Adresse: 8/2 Soi 4 Thapae Road, Changklan Muang
http://www.treetopflight.com/

Utrolig morsomt for ungene
X-Centre ligger 25 minutter unna Chiang Mai by og er stedet å være for eventyrlystne familier. Barna kan glede seg over minigolf, trampoliner eller paintball og kjøre små terrengbiler. Her er det også en stor hage der barna kan leke, og uredde voksne kan prøve strikkhopp.
Adresse: 816 Moo 1, Mae Rim Sameong Road
http://chiangmai-xcentre.com/chiangmai_xcentre_fun_for_children.php
myExtraContent13
myExtraContent15