Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Ta med deg godrettene hjem og inviter venner til spillkveld

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 13108
Er du en av de som reiser til Thailand for å spise deg gjennom de gode nudelrettene, salatene og karriene? Ta med deg de gode smakene, opplevelsene og luktene hjem så slipper du å lengte etter den gode maten. Det beste med det er at du kan introdusere de til familien eller vennene dine hjemme i en morsom setting.

Hva er vel bedre enn å kunne invitere vennene dine til en kveld med thaimat og spillkveld?

Begynn enkelt
Begynn med noe enkelt som satay-sausen. Det er ikke så vanskelig som du skulle tro. Kombiner lime juice, honning, soyasaus, karripulver og peanøttsmør, og ha alt i en liten bolle. Tilsett litt vann så den ikke blir så stiv, så er du der. Når dette er gjort kan du helle alt over i en liten gryte, tilsette kokosmelk og sette sausen på sval varme i 5 minutter mens du kontinuerlig rører i pannen.
Denne sausen kan brukes til alt ifra nudelretter til å marinere kylling, og passer godt hvis du vil servere satay-kylling som forrett.

Finn frem favorittene
Har ikke du funnet frem spillfavorittene dine enda, er det vel kanskje på tide å ta seg en tur i “skapet”. Har du lyst på en engasjerende og sosial kveld er ikke det noe som får trimmet lattermusklene mer en «Stor i kjeften», spillet der det er om å gjøre og uttale ordet mens du har en ting i munnen som hindrer deg å prate skikkelig. Slår ikke det an, er «Rykte går» et utrolig artig spill der du får et ord som du skal tegne, og så skal noen gjette hva de ser, og noen andre tegne. Det kan rett og slett ende opp som det stikk motsatte av det du tegnet i begynnelsen.

Det gode gamle
Er ikke de nye spillene helt din greie, da er den gode gamle kortstokken alltid en favoritt. Ta deg en runde med vri åtter eller hvorfor ikke lær de andre Texas Holde’m, det er jo spillkveld tross alt. Hvis du liker noe mer klassisk er Blackjack er et godt alternativ. Utviklingen av blackjack har sett spillet ta mange former. For de som ikke kjenner reglene, kan du varme opp med nettversjonen. Det finnes nettsteder som tilbyr forskjellige alternativer som gjenskaper det klassiske spillet. Er dere mer interessert i mysterier er «Cluedo» en god gammel favoritt der du skal finne ut hvem som har drept noen ved hjelp av hint og det å spørre ut andre. Det kan bli veldig intenst og morsomt i «Cluedo», og det beste med det er hvor visuelt det er.

Pad thai
Når du har funnet frem spillene, kan du begynne med resten av maten. En god thailandsk favoritt som du sikkert har kommet over når du har vært på ferie er pad thai – den gode nudelretten med masse smak og flate risnudler. Til denne retten anbefales det at du besøker din lokale asiatiske butikk for å kjøpe ferske varer, og ikke glem limen og chili, det er helt essensielt når du skal lage thaimat.

Nudler og saus
Til å begynne med legger du nudlene i bløt i ca. ti minutter. Ikke la de bli for myke, for husk at de skal stekes og blandes sammen med alle de gode smakene. Lag så sausen. Til denne trenger du tamarindpasta, vann, brunt sukker, fiskesaus og soyasaus. Visp sausen og la den stå å godgjøre seg mens du lager til resten av retten.


Artikkelen fortsetter under bildet.
Stacks Image 13110
La wokingen begynne
Nå har tiden kommet for å ta frem woken. Det er viktig å presisere at når du skal ha alt på høy varme i woken må du ta det i to omganger, dette fordi at alt skal stekes kjapt på høy varme.
Skal du steke kylling vil hele wokprosessen ta litt lengre tid, men om du bare skal steke reker har du en fin middag på veldig kort tid. Tilsett halvparten av rekene og fres de i 1 min, sett de så til side og gjør det samme igjen. Tilsett et egg og la det putre i 1 min før du lager eggerøre. Tilsett så bønnespirene og rør til alt er varmt. Tilslutt tar du over den gode sausen, rekene, vårløken, litt peanøtter og chili og rører alt sammen. Der har du den perfekte retten til å overraske venner med.

Klart for kvelden
Når alt er klart, er det bare å ønske gjestene velkommen til en moro kveld med spill og god mat. Hvem vet kanskje du kan noen tradisjonelle thailandske kortspill som du kan lære bort slik som «Slave» (likt president) og «Dummy» (veldig likt rummy.) Om ikke det slår an, få alle vennene dine til å ta med et spill hver og nyt kvelden.
myExtraContent13
myExtraContent15