Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12


Tilbring en dag på veddeløpsbanen i Thailand


Oppdatert: 03/04/2024

Ettersom gambling er forbudt ved lov i Thailand har ikke landet noen lovlige casinoer man kan besøke, bortsett fra de som finnes i såkalte "nøytrale sone". En side av gambling som derimot er lovlig og også svært populært i landet er veddeløp, som vanligvis arrangeres hver lørdag. Veddeløpene er derimot bare lovlig på visse veddeløpsbaner som eies av det militære politiet.


Hesteveddeløp
Veddeløp med hester er den mest populære formen for veddeløp i Thailand og ble introdusert til landet på slutten av 1900-tallet. Ettersom det er en av bare to lovlige alternativer for gambling var det også svært populært en periode, men det har de senere årene blitt noe mindre populært. Det samles derimot likevel en god andel tilskuere når hesteveddeløpene avholdes på de syv aktive veddeløpsbanene i landet.

Veddeløpsbanene kan man finne i provinsene Nakhon Ratchasima, Udon Thani, Khon Kaen, Roi Et og Chiang Mai. Grunnen til at sporten har blitt mindre populær er som følge av at flere restriksjoner ble innført, samtidig som at andre ulovlige alternativer som fotballtipping på internett har økt kraftig i popularitet.
Historien bak Thailands hesteveddeløp
Når veddeløpene først ble arrangert var det først og fremst folk fra eliten i Thailand og besøkende fra Vesten som var tilskuere, og som veddet om hvilke hester som kom til å vinne. Sporten ble ansett som en sivilisert aktivitet og form for underholdning som de rike hadde råd til å drive med. Veddeløpsbanen var også et populært sted å møtes for å nettverke og skaffe seg kontakter.

Rundt 1920-tallet spredte sporten seg til å bli populært også blant middelklassen og det var rundt denne tiden at sporten var på sitt mest populære. Som resultat av dette ble sporten derimot etterhvert sett på som mindre sivilisert og en umoralsk form for underholdning. Dette var også noe av grunnen til at sporten mistet sin popularitet.

Hvem deltar på hesteveddeløp i dag
Fra å ha vært en sport for eliten og besøkende fra vestlige land til å bli en allmenn form for underholdning, er det i dag hovedsakelig personer fra lavere sosiale grupper som er tilskuere. Løpene er derimot fortsatt besøkt av personer fra eliten som eier flertallet av stallene, og benytter arrangementene for nettverksbygging og sosialisering seg i mellom.

Kommer man som turist kan det derimot også være spennende å se hvordan hesteløp i Thailand skiller seg fra hvordan sporten er i Norge. Det byr også på en god mulighet for å oppleve en del av Thailands kultur som de fleste turister aldri vil oppleve.
myExtraContent13
myExtraContent15