Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Sport og spenning i Thailand

Oppdatert: 03/04/2024

Thailand er kjent som smilets land, og de fleste assosierer det som det perfekte ferielandet for flott kultur, store strender, svømming i varme hav og båtturer til ubebodde øyer. Men, hva med sportsfanatikere som trenger sitt faste påfyll av sport og spenning? Det finnes mange muligheter, både i form av klassiske sporter du kan se på eller delta i selv, og det som vi forbinder mer med fritidsaktiviteter på strender.

Opplev Muay Thai – den klassiske thailandske kampsporten

Muay Thai er det lokale navnet på thaiboksing – en kampsport med opphav i Thailand. I thaiboksing kan man bruke både albuer, knær, hender og legger. Det er tillatt å treffe motstander hvor som helst på kroppen, bortsett fra i skrittet. Denne kampsporten har fått stor oppmerksomhet over hele verden, og mange turister reiser faktisk til Thailand for å trene Muay Thai på lokale treningssentre. I Thailand anses Muay Thai som nasjonalsporten.
Stacks Image 13090

Kilde: Pixabay

Uansett hvor du reiser til i Thailand, kan du være sikker på at det finnes noen nærliggende stadioner av ulike størrelser, der det foregår Muay Thai-kamper. Hvis du besøker Bangkok, kan du ta turen til to av landets største Muay Thai-stadioner. Det er imidlertid kun herrekamper som man kan se, da det ikke er lov å arrangere kamper med kvinnelige utøvere.

Mange flotte golfbaner

Thailand har et ideelt klima som legger til rette for mange flotte golfanlegg over hele landet. Her kan du spille i vakre, naturskjønne omgivelser. Enten du er en erfaren golfer eller akkurat har kommet i gang med denne fascinerende sporten, finnes det baner med ulike vanskelighetsgrader, og det er alltid mulig å få treningstimer med erfarne trenere som kan hjelpe deg å forbedre svingen din.

Hesteløp har lange tradisjoner i Thailand

Hvis du foretrekker å følge spenningen som tilskuer fremfor deltaker, kan hesteløp utvilsomt være et godt valg. Hestesport har eksistert i Thailand siden 1897, og har siden den gang bredt seg ut over hele landet. I dag finner du hesteløp i blant annet Bangkok, Udon Thani og Chiang Mai. Det er lov å satse penger på hesteløpene, noe som kan gi deg ekstra spenning mens du følger løpene. Du trenger for øvrig ikke å bekymre deg mye om kleskoden på hesteløpene, slik det er i enkelte andre land. Det er ikke uvanlig å se folk i sandaler, shorts og t-skjorte. I de finere delene av stadion, kan det imidlertid være et krav om "smart casual"-kleskode.

Kjenn adrenalinet pumpe med strand- og sjøaktiviteter

Hvis du har tatt turen til stranden, men blir rastløs av å ligge og sole deg hele dagen, finnes det ofte fritidstilbud på de fleste store turiststrendene. Her kan du blant annet leie vannscootere som kan gå i svært høy hastighet, noe som utvilsomt bør få adrenalinet til å pumpe godt.
Stacks Image 13106

Kilde:Pixabay

Et annet spennende alternativ, som samtidig gir deg muligheten til å oppleve området fra fugleperspektiv, er paraseiling. Her festes man til en liten fallskjerm som er fastet til en motorbåt via et langt tau. Man starter stående på stranden, og når båten setter fart utover fra stranden, springer man etter og blir til slutt løftet opp i luften. Deretter kjører båten frem og tilbake et godt stykke utenfor stranden, samtidig som du henger høyt oppe i luften. Turen avsluttes med at man sakte, men sikkert slippes ned i vannet, eller ned på båten.

Det finnes uansett et hav av muligheter for de som ønsker å kombinere sport og spenning på Thailandsferien. Enten du ønsker å delta selv, eller kun være observatør, finnes det noe å ta seg til uansett om du er i en storby eller på en strand i eksotiske omgivelser.
myExtraContent13
myExtraContent15