Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Egenskaper til våre vanligste

edelstener og krystaller

Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 15594
Edelstener har lenge tiltrukket mennesker. Takket være deres vakre utseende har folk vært glade for å tillegge disse steinene spesielle egenskaper. Man kan bare anta at mennesket lenge har tenkt at det nesten var magisk å finne disse steinene ute i naturen. Mysteriet og symbolikken rundt edelstener og krystaller gjenstår fortsatt. For eksempel er det fortsatt vanlig å bære månesteinen i et smykke rundt halsen. Andre går så langt som å si at edelstener kan ha en positiv effekt på helsen vår. Her skal vi se nærmere på egenskapene til noen av våre vanligste edelstener og krystaller.

Kunst og kultur

Tidligere ble steiner delt inn i edelstener og halvedelstener. Edelstener inkluderte blant annet diamanter og smaragder, og halvedelstener kan være ametyst eller tigerøye. I dag omtales alle edelstener som edelstener, og i den kategorien kan det også være gjenstander laget av andre organiske materialer som rav eller perlemor. På grunn av vår fascinasjon for deres skjønnhet, blir edelstener ofte brukt som referanse i kunst og kultur. Vi har sanger som Shine bright like a diamond av Rihanna og Emerald av Thin Lizzy. Siden edelstener er et symbol på rikdom, brukes de ofte i spill. For eksempel nettspillet

Låne penger levert av Unibet. Det brukes symboler i form av edelstener i forskjellige farger og former. Et annet eksempel er festspillet The missing diamond, som går ut på å finne en kjent diamant, Afrikas stjerne.

Bergkrystall

Dette er en av få perler som det er mye av her i Sverige. Den består av kvarts og har ofte en klar, gjennomsiktig farge. Det kan imidlertid skje at den blir farget av for eksempel rust og endringer i lilla, rødt eller rosa. Det kan øke verdien på denne krystallen som er relativt billig å kjøpe. Ikke la deg lure av den lave prisen, dette er en av de kraftigste krystallene med en rekke styrkende og helbredende egenskaper. Det sies å kunne kanalisere bort negativ energi og lagre gode energier. Derfor er det populært å lage smykker av slik at du alltid kan ha det med deg.

Turkis

Denne klassiske edelstenen ble allerede brukt av de gamle aztekerne. Det er blandingen av mineralene kobber, aluminium og jern som gir steinen fargen, som varierer fra lysegrønn til strålende turkis. Steinene finnes blant annet i Iran, Egypt og USA. Den har lenge vært brukt av nordamerikanske innfødte som en beroligende og beskyttende stein som kan hjelpe deg med å utvikle dine mediumistiske evner. Det er månedssteinen for desember, og på grunn av fargen anses den å være i liga med himmelen.

Ametyst

Denne steinen, som også er en form for kvarts, finnes også her i Sverige. Den er spesielt vanlig å finne i Värmland og Dalarna. Ametyst er en av de vanligste steinene for smykkefremstilling, på grunn av steinens vakre skiftninger i lilla toner. Ametyst betyr beruset på gresk og de gamle grekerne trodde at det å drikke vin fra en beger laget av ametyst ikke ble full. I dag, i tillegg til å bli brukt til å lage smykker, er ametyst verdsatt for egenskapene til å kunne lindre hodepine og søvnløshet. I meditasjon kan det bidra til å styrke vår intuisjon og bevissthet.

Rav

Dette er egentlig ikke en stein, men fossil harpiks fra bartrær. Rav er vanligst å finne på strendene rundt Østersjøen, og spesielt om høsten når stormer og bølger bringer steinene opp på land, er det nok størst mulighet for å finne dem. Denne edelstenen har fascinert og tiltrukket mennesker siden uminnelige tider, og den har også blitt brukt som en form for valuta i visse tidsepoker. Ravet, som antas å være rundt 50 millioner år gammelt, har selvsagt også sterke helbredende og beroligende egenskaper.
myExtraContent13
myExtraContent15