Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailand - et besøk verdig


Oppdatert: 08/14/2023

Stacks Image 15584

Foto: Unsplash

Jeg fortalte en venn at vi hadde begynt å planlegge vår neste ferie. Ettersom han er litt av en globetrotter, var han full av ideer som han gjerne ville dele. Først på listen kom Thailand.
Han har besøkt landet flere ganger enn han kan huske og har bodd i Bangkok i et par perioder. Hvorfor? Han føler seg hjemme hver gang han kommer på besøk og han hadde noen klare grunner til det.


Den matglade
Når folk sier de elsker Thai mat, men aldri har besøkt landet tenker han; «du har vel egentlig aldri opplevd ekte Thai mat.» Krydderne, lukten og smaksvariasjonene – munnen din danser når du spiser der. Rettene og måten de lager maten på er ulikt noe annet sted i verden.

På gatene settes det opp små kjøkken som lager den billigste og beste maten du kan tenke deg, og alle spiser der. Sammen med barn, kontorsliterne og direktørene kan du sitte og spise en bolle nudler. Denne måten å spise på har blitt en spesiell Thailandsk tradisjon.

Takket være hordene av turister som kommer til landet. Finner du finner naturligvis også restauranter i verdensklasse. Noen av de beste sushi restaurantene finner du nettopp i Bangkok. I Sukhumvit området kan du finne utrolige halal og indisk mat.
Stacks Image 15582

Foto: Unsplash

Nattlivet
Ja da – nattlivet eksisterer i høyeste grad. Enten du er i Bangkok eller på en av de vakre ferieøyene som Phuket, er det mye å gjøre for den festglade og den forlyste seg på annen måte. I Kamala finner du en fornøyelsespark med mange attraksjoner. Hva med et show på stedets biffrestaurant med 4000 seter?

Sol og varme
For oss nordboere er det viktig å få påfyll av D-vitaminer. En god måte å gjøre dette på er gjennom sollyset. Thailand har mange soldager, selv i regntiden. For oss vil det «alltid» være varmt, selv om de lokale kanskje synes det kan være kjølig «jakke-vær» når gradestokken nærmer seg 20C.

Stacks Image 15590

Foto: Unsplash

Perfekt utgangspunkt
Asia er en spennende verdensdel og Thailand ligger midt mellom alt. Det er 3 timer til Hong Kong, to til Singapore og fire til Bali. For ikke å snakke om Myanmar, Vietnam, Kina, Japan og alle de andre landene i Asia du må oppleve.

Ikke bare strender
Selv om jeg må innrømme at strandlivet har sine gode sider, gir jungelen i Thailand noe utenom det vanlige. Fra jungelen og elefantene i nasjonalparken Khao Yai, den kjente Khao Sok i sør og Chiang Mai, som en gang var hovedstaden i kongedømmet Lanna, er det enkelt å få helt spesielle opplevelser du vil huske resten av livet.

Som du forstår ble det vanskelig å finne en annen destinasjon for neste reise enn Thailand. Min venns lange fortelling om landets godbiter var overbevisende. Så sant ikke flyskammen tar oss, og det tror jeg ikke, går neste tur til Asia.

myExtraContent13
myExtraContent15