Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Disse stedene bør du få med deg på Thailands-turen


Oppdatert: 03/04/2024

Thailand er et fantastisk sted, et stort land fullt av skjulte (og ikke så veldig skjulte) perler, hvor man kan bli overrasket av både fantastisk natur og innbyggernes vennlige lynne.

Det er ikke rart at mange nordmenn føler seg som hjemme i Thailand, og at vi som nasjon valfarter til denne plassen til tross for at det tross alt er en 12-timers flyreise før man kommer fram. Et deilig klima, billig og fantastisk god mat er noe av grunnen til at mange nordmenn er svært glade i Thailand. Det betyr også at mange gamblere velger å enten bosette seg i landet, eller feriere der i lengre perioder når de har hatt flaks. Vi vet om en del nordmenn som har flyttet til Thailand etter å ha vunnet på tipping. Nok om det. Når du er i Thailand bør du definitivt sjekke ut disse stedene!
Stacks Image 15600

Nasjonalparken Erawan

Vi kommer ikke til å nevne de store turistplassene, de finner du ut av helt på egen hånd. Nasjonalparken Erawan er en perle du absolutt bør få med deg, men her kan det være lurt å dra en dag det er litt overskyet og ikke stekende sol, for du må bruke beina.

Du kan blant annet besøke noen av hulene som befinner seg i parken, som Phartat, Wang Bahdan, Mi eller Rua. De kan alle garantere store naturopplevelser. Det samme kan Erawan-fossene, hvor sju fantastiske fosser fort får fram frysningene.
Stacks Image 15606

Phanom Rung

Vi elsker å se gamle ting når vi er på besøk i andre land. De gamle tingene i Norge er vi ikke så opptatt av, men gi oss et slott fra 1500-tallet så er vi helt fortapte.

I Phanom Rung kan du besøke et angkoriansk tempelkompleks som ble bygget før det 13. århundre, men neppe tidligere enn det 10. århundre. Tempelet er en hylles til den hinduistiske guden Shiva, og er med sin plassering på kanten av en utdødd vulkan ment å symbolisere Kailashfjellet, som er stedet hvor Shiva bor i himmelen.

Tempelet ble restaurert på slutten av åttitallet, og er vel verdt et besøk selv om det ikke ble inntatt på UNESCOs verdensarvliste til tross for en nominasjon i 2005. For å komme til Phanom Rung er du nødt til å reise til den nordøstlige delen av Thailand, i nærheten av grensen til Kambodsja.
Stacks Image 15612

Wat Pha Sorn Kaew

Dette vanskelige navnet betyr noe sånt som tempel på en glassklippe, og er et slående vakkert buddhistisk kloster og tempel. Det ligger i Phetchabun sentralt i Thailand, en halv dagsreise fra Bangkok. Tempelet befinner seg på en liten klippe 830 meter over bakken, og er laget av over 5 millioner fargerike mosaikkfliser. Store deler av klosteret, inkludert hagen og tilhørende bygninger er åpne for besøkende, mens deler av hovedtempelet ikke er ferdigstilt enda.

Denne skjulte perlen er faktisk så skjult at det ikke går noen turistbusser hit. Skal du besøke Wat Pha Sorn Kaew må du enten gå to kilometer fra motorveien, eller leie en bil eller drosje.

Med fantastiske ornamenter og en imponerende arkitektur er tempelet vel verdt bryderiet med å komme seg dit.

Dette var noen av de skjulte perlene Thailand har å by på. Vi er sikre på at det finnes mange flere, men det krever mot å utforske et så stort land. Det er lett å holde seg til de «sikre» turistplassene hvor man vet hva man får, men det er der turistene ikke er at man får oppleve Thailand på sitt beste!
myExtraContent13
myExtraContent15