Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Nødpass til Thailand ?


Oppdatert: 03/04/2024

Stacks Image 258309
De gule nødpassene aksepteres ikke i en rekke land, som USA og (ofte) Thailand på grunn av at de ikke anses som sikre nok.

Mange har smertelig fått erfare at nødpass ikke aksepteres ved innreise til Thailand, mens andre ikke har opplevd problemer. Her handler nok om såvel uvitenhet som dagsformen hos passkontrolløren ved innreise.

Noen ganger går det, andre ganger ikke, og med en slik usikkerhet må rådet være å ikke ta sjansen.

Du kan også bli nektet ombordstigning til flyet, siden flyselskapene har rett til å kunne avvise deg om du er på vei til et land som ikke aksepterer nødpass. De aller fleste flyselskaper forholder seg til systemet «Timatic» når det gjelder pass og visumregler, og flyselskapene får kraftige bøter dersom de sender passasjer til et land de ikke kommer inn i ved ankomst.
Stacks Image 258307
Nytt midlertidig pass
er nå tilgjengelig i Oslo


Et nytt norsk midlertidig pass (provisorisk pass) er nå tilgjengelig for publikum i Oslo. Det nye passet er sikrere mot forfalskning og misbruk, og gir mulighet for innreise i flere land enn dagens oransje nødpass.

Passet har tilsvarende sikkerhetselementer som det ordinære norske passet. I tillegg legges reiseruten inn i det provisoriske passet, med spesifisert reisemål og reisedato. Disse sikkerhetselementetene er med på å redusere muligheten for forfalskning og misbruk.

Les mer om dette på politi.no>>>
reisebevis
OBS: Personer med norske diplomat-, tjeneste- og utlendingspass (grønt reisedokument for flyktninger og blått resedokument for personer med opphold på humanitært grunnlag) trenger visum til Thailand. Det er kun ordinære norske politipass (røde) som er visumfrie for opphold inntil 30 dager.

Thaiguiden.no er en privatdrevet tjeneste og har ingen tilknytning til thailandske myndigheter eller Royal Thai Embassy, Oslo.
All informasjon er gitt og gis etter beste velmenende evne og uten ansvar for feil og endringer. Sjekk alltid ambassadens hjemmesider for evnt. endringer i visumbestemmelsene og andre forhold.

myExtraContent13
myExtraContent15