• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Forlengelse av visum



Oppdatert: 09/07/2017

Mange turister kommer til Thailand med et 60 dagers turistvisum. Dette kan du forlenge med 30 dager på et av Thailands "immigrations"-kontorer.

Du kan også forlenge "
30 dagers innreisestempel" (Visumfritt opphold - "visa exemption") på samme måte.

Du må søke om forlengelse før det visumfrie oppholdet eller visumet ditt utløper.

Reiser du inn i Thailand over landbaserte grenseovergang (ikke flyplass) får du normalt kun 15 dagers visumfritt opphold. Fra 2017 får norske borgere 30 dagers visumfritt opphold med slik grensepassering, dog kun to ganger pr.kalenderår. Les mer på vår blogg.
Dette må du ha med for å søke om forlengelse:
      Passet ditt med avreisekortet
      Kopi av passets bildeside
      Kopi av evnt visum og avreisekortet. (Har du ikke visum: Ta kopi av passiden med innreisestempelet)
      Visumsøknad Skjema TM 7 (ferdig utfylt) (last ned skjema)
      To passbilder (noe steder kun ett)
      Kopi av flybillett som viser utreisedato
      dokumentasjon på hotellbooking/ "bostedsbevis" (f.eks. kvittering for betalt husleie, etc.)
      du må dokumentere at du har 10.000 eller helst 20.000 baht

    Avgiften er 1.900 THB. (Betales kontant)
    Stacks Image 59022
    MERK: Kle deg pent når du besøker et "Immigrasjonskontor".
    Singlet, gjennomsiktige skjorter, korte trøyer/skjorter, tights, shorts og sandaler bør unngår og aksepteres ikke enkelte steder..

    Sjekklisten er kun veiledende. Kravene til antall kopier og foto kan variere på de ulike immigrasjonskontorene.

    Skriv ut denne sjekklisten

    S


    Slik fyller du ut søknaden om forlenget opphold i Thailand (skjema TM 7)


    Skjemet har to sider, og begge sider må fylles ut. Stift sidene sammen. Husk foto.

    forlengelse-side1

    forlengelse-side2


    De tidligre brukte "visa-runs" er fra august 2014 ulovlige, men det skal etter sigende utvises "romslig" skjønn.
    Falske stempler i pass
    Den norske ambassaden i Bangkok advarer på det sterkeste å benytte reisebyråer eller andre former for agenter til å fornye oppholdstillatelser i Thailand. Gi derfor aldri passet til andre. På grunn av svartebørspriser hender det at man aldri får passet sitt igjen. 
    Mange europeiske ambassader, inkludert den norske, har den siste tiden måtte gi bistand til medborgere som har fått problemer med politiet fordi oppholdstillatelsene (stemplene) var falske. Man risikerer både fengsel, bot og til dels høy kausjon dersom man har falske stempler i passet. I tillegg risikerer man både fengsel, bot og deportasjon for “overstay” dersom den lovlige oppholdstillatelsen er gått ut. Ambassaden råder derfor alle til å forlate landet og returnere til landet på lovlig måte og sørge for at passet blir stemplet av thailandske immigrasjonsmyndigheter ved grenseoverganger.

    Uten ansvar for feil og endringer. Sjekk ambassadens hjemmesider for evnt. endringer i visumbestemmelsene.

    myExtraContent13
    myExtraContent15