Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Thailand – et Mekka for golf!Oppdatert: 08/14/2023

Den aller viktigste grunnen til at Thailand tiltrekker seg store skarer av golfentusiaster er den store variasjonsbredden i beliggenhet av golfbanene, som går fra typiske badesteder i syd, via hektiske bymiljøer som Bangkok og Pattaya og til de eksotiske golfbaner mellom fjellmassivene i nord. Thailand kan by på alternativer som passer alle, fra amatører til prosesjonelle. Og felles for dem alle er at de aller fleste baner er lett tilgjengelige, ofte med dør-til-dør transporttilbud, ordninger med leiebil etc. Med sine over 200 golfbaner gir dette besøkende med interesse for golf et rikt utvalg av alternativer for planleggingen av en minneverdig golf-ferie.

Thailand - ‘Best Up and Coming Destination’ for golf-ferie
Golfbaner med topp moderne faciliteter, internasjonale mål, utformet av eksperter og med utmerket infrastruktur har ført til at interessen for golf har tatt seg kraftig opp i Thailand . Dette kommer klart til uttrykk ved at bl andre World Golf Travel Agents Association nylig belønnet Thailand med betegnelsen ‘Best up and coming destination’ for golf-ferie – eller om en vil: Thailand - den sterkest voksende destinasjon for golf-ferie!

Thailand har lenge vært vertskap for internasjonale golfturneringer med deltagelse av toppspillere som Tiger Woods, Ernie Els, og Colin Montgomerie for å nevne noen. Baner som Blue Canyon ( Phuket Thai Country Club) og Alpine Golf Club ( Bangkok) har vært arenaer for kjente golfturneringer i de aller siste årene og Thai Country Club er faktisk vertskap de neste tre år for den høyst profilerte 'Asian Volvo Masters'.

Etter en svak nedgang knyttet til økonomiske utfordringer i 1997 har utviklingen av nye turneringstilpassede baner i Thailand vokst sterkt. Som nevnt er det pr dato ca 200 baner rundt omkring i Thailand. Dette tallet forventes å vokse til 250 etter hvert som baner under konstruksjon blir tatt i bruk, og vil ytterligere befeste Thailands posisjon som attraktivt mål for en golf-ferie.
Golfbaner
De fleste golfbaner i Thailand er utformet med vanndammer, elver og tilhørende strategisk plasserte bunkere som garanterer at den pasjonerte golfspiller kan utfolde alle sine talenter for å oppnå gode resultater! Nedenfor er listet et par av de mer kjente golfbaner som er spesielt populære blant golf-ferierende i Thailand:


Thai Country Club and Alpine Golf og Sports Club, Bangkok
Thai Country Club and Alpine Golf og Sports Club, som begge er lokalisert til Bangkok, er gode eksempler på utmerket utformede og utfordrende baner. Selvfølgelig er banene i førsteklasses stand og hvor greens er viet spesiell oppmerksomhet for å oppnå høy hastighet på ballene. Alpine har en ekstra liten utfordring på grunn av at flere greens er plassert i fallende terreng.

Thai Country Club vil som nevnt være vertskap for den asiatiske Volvo-turneringen for de neste 3 år og har tidligere arrangert the Honda Classic med deltagelse at golfstjerner som Tiger Woods og Ernie Els. Et besøk her gir deg mulighet til å kopiere noen av prestasjonene til disse – og mange andre!

Alpine Golf and Sports Club arrangerte i 2004 Johnnie Walker Championship, et fellesarrangement mellom asiatiske og europeiske golfere. Selv om banen totalt sett ikke kan karakteriseres som spesielt lang, har den flere krevende par 3 hull, som er lange, med mange bunkere som omkranser de ulike greens. Absolutt verd et besøk hvis man er i Bangkok!

Blue Canyon Country Club, Phuket
Blue Canyon Country Club som ligger i Phuket har også vært vertskap for Johnnie Walker Classic. Dette skjedde i 1994. Det er to 18 hulls baner til disposisjon, kalt hhv Canyon og Lakes. Canyon anses som den vanskeligste av de 2. Hovedutfordringen er hull 13, som krever et langt slag fra utslagstedet over en ravine, fulgt av et kraftig jernslag oppover en skråning mot selve greeenen. Og hvis du trodde det var over med det , er det neste hullet et like krevende par 3 på nesten 190 meter nedover til en øyformet green omgitt av vann!Laem Chabang International Country Club og St Andrews 2000 Golf Club, Pattaya
Laem Chabang International Country Club og St Andrews 2000 Golf Club finner du i Pattaya regionen og er baner med unike egenskaper. Laem Chabang banen med sine 27 hull er utformet av den ikke helt ukjente Jack Nicklaus og bærer alle hans karakterisktiske trekk for baneutforming. Her finner du store sandgroper langs fairways, en rekke utfordringer med innsjøer og ikke minst mange høyre og venstre doglegs. Greenene er store men i fallende terreng og krever mye omtanke – og trening!

St Andrews 2000-banen har bl annet et par ganske spesielle par 6 hull, som måler over 1500 meter fra utslagsstedet. Hull nummer 4 et klart det mest utfordrende av de to og krever et nesten 200 meter utslag over en vannsjikane, fulgt av en dogleg skarpt mot høyre. Deretter et slag over den samme vannsjikanen, men nå i en svakt endret retning. Etter de to første slagene følger en åpen fairway med en rekke bunkere før du kommer til den etterlengtede greenen! En garantert opplevelse, men kanskje ikke for dem med det høyeste handicap!

Dette er bare en kort introduksjon til golf i Thailand.
På nettet finner du en rekke gode linker til mer informasjon, som f eks www.golfinthailand.com. Her listes en rekke baner og alternativer basert på lokasjon.
Andre linker er f eks www.golfasian.com og www.holidaygolfthailand.com
 
Lykke til og de beste ønsker om 'hole in one' !

Tilrettelagt for thaiguiden.no av Rolf Lind.

myExtraContent13
myExtraContent15