• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Satay - kylling eller svin

satay
Ingredienser:

600 g kyllingbryst (svinekjøtt kan også brukes)
¼ teskje ristet korianderfrøpulver
¼ teskje ristet spisskummenfrøpulver
½ teskje pepper
¼ teskje gurkemeie(rot)pulver
½ teskjeer karripulver
3 skiver galangal
½ teskje finthakket sitrongress
1 teskje salt
5 hvitløksfedd
1 kopp kokosmelk
2 teskjeer vegetabilsk olje
2 teskjeer sukker
grill pinner

Skjær kyllingbryst eller svinekam fint i bredde ca. 4 cm Knus, eller miks sammen i en mikser, korianderfrøene, spisskummenfrø, pepper, gurkemeie, karripulver, galangal, sitrongress, salt og hvitløk. Slå blandingen over i kokosmelken. Tilsett sukker og vegetabilsk olje og miks igjen slik at alle ingrediensene blir godt blandet. Tilsett kyllingbitene og mariner dem i 2 timer.

Tre kyllingbitene på grillspyd. Hell resten av sausen i en kasserolle og varm opp til kokepunktet. Plasser kyllingbitene over en grill og smør på sausen på kyllingen mens du vender den. Når den er gjennomstekt, serveres den med Sataysaus og agurksaus.
Sataysaus:
1 ss  Olje
1 ss  Rød curry-pasta
2 ss  Peanøttsmør
1 ss  Palmesukker/ demararasukker
1 ss  Sitronsaft
2 dl  Kokosmelk

Varm oljen. Tilsett curry pasta og fres over middels varme 2-3 minutter. Rør inn resten av ingrediensene og kok opp. Hvis du bruker demararasukker i stedet for palmesukker, er det nok med en halv spiseskje.
Skru ned varmen og la alt trekke på svak varme i cirka 5 minutter.


blog comments powered by Disqus
myExtraContent13
myExtraContent15