• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Thailandsk oksehalesuppe

oksehalesuppe
Ingredienser:

1 kg oksehale
2 ss olje
1 stk hakket løk
5 båt hakket hvitløk
3 stk rød chili med frø, hakket
1 stk sitron (kun saften)
1 stk lime (kun saften)
1 ½ ss sukker
1 stk stilk, knust sitrongress
1 boks hakkede hermetiske tomater
3 ss tomatpuré
1 ½ l kjøttbuljong (utblandet) eller kjøttkraft
20 g frisk ingefær
1 stk grønn squash i strimler
1 stk rød paprika i strimler
2 ss hakket, frisk koriander

Varm oljen i en stekepanne eller gryte, brun oksehalene godt. Ta dem opp av gryta. Fres løk, hvitløk og chili i oljen uten at det blir brunt. Legg i sitrongresset, lime- og sitronsaft og sukker, vend godt sammen. Tilsett hakkede tomater, tomatpuré og buljong/kraft. Legg oksehalene tilbake i gryta og la det hele småkoke i ca. 3 timer, til kjøttet er mørt og løsner fra bena. Ta beina ut av kraften, kjøl dem litt ned og sett kraften tilside så lenge. Skjær eller plukk kjøttet av beina. Ta limebladene/sitrongresset ut av kraften. Ha så kjøttet tilbake i suppa, og tilsett paprika, squash og galangalrot/ingefær. La suppen småkoke i 15-20 minutter. Like før servering tilsettes 2 ss hakket koriander. Suppen skal være litt "skarp" og sterk. Er den for sterk, kan du tilsette 1 dl (per 4 porsjoner) kokosmelk for å runde av smaken.

blog comments powered by Disqus
myExtraContent13
myExtraContent15