• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Gang Phet Gung - Thaireker med karripasta

gangphetgung
Ingredienser:

1 kg mellomstore reker, rå
1 løk, finhakket
3 ss vegetabilsk olje eller peanøttolje
1 ts hvitløkpulver
1 ts galanga, hakket
1 rød chili uten frø, hakket
1 ss sitrongress, finhakket
1 ts koriander, malt
1 ts gurkemeie
1 ts rekepasta
4 dl kokosmelk
2 dl vann
1 ts tamarindkonsentrat
2 ss fiskesaus
1 liten bunt frisk koriander

Skrell og rens rekene, men la haleskallet sitte på. Skjær et dypt snitt langs ryggen og fjern den sorte strengen. Press rekene flate.

Fres den hakkede løken til den er blitt mørkebrun i fargen. Løk, hvitløk, galanga, chili og sitrongress kjøres i en hurtigmikser til en glatt pasta. Tilsett koriander, gurkemeie og rekepasta og kjør mikseren igjen. Bland inn litt av kokosmelken.

Rekepastaen gir en bedre smak hvis den ristes før bruk. Pakk i så fall rekepastaen inn i aluminiumsfolie og ha den i en tørr wok. Stek den i 2 minutter på hver side. Oppbevares i en krukke på mørkt sted.

Fres de blandede krydderiene i stekepannen som ble brukt til løken i ca 5 minutter. Tilsett kokosmelken og tamarind. Bringes nesten til kokepunktet. Reduser varmen og la det småkoke under stadig omrøring i 5 minutter.

Tilsett 2 dl vann, reker og fiskesaus og la det koke i 5 minutter til rekene blir røde.

Plukk korianderblader av stilken og ha dette over retten før den serveres med ris.




blog comments powered by Disqus
myExtraContent13
myExtraContent15