Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Massaman curry

massaman-curry-frying-pan-with-spices-cement-floor_1150-20779

Currypaste:
1 ss salt
1 ss grovhakket sitrongress
2 stk. løk
2 ss ristede korianderfrø
1 ss galangarot
5 stk. tørkede rød chili thailandsk
10 båt hvitløk eller fire båter vanlig hvitløk
1 ss ristede spisskummenfrø
1 ss korianderrot
1 ss rekepasta

Curry:
5 stk. potet
5 dl kokosmelk
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2,5 dl kokoskrem
2 ss ristede usaltede peanøtter eller cashewnøtter
3 ss tamarindsaus
5 stk. små løk i tynne skiver
3 stk. laurbærblad
5 stk. ristet hel kardemomme
1 stk. hel kanel
0,5 ss kaffirlimeblader
3 ss palmesukker
2 ss fiskesaus (asiatisk)
3 ss massaman curry paste

Skrell poteter og kutt dem i biter. Kok potetene nesten møre i en kjele vann. Sil av vannet og sett de til side.
Fjern frøene i chilien og legg de i vann i ca. 10 minutter. Du får kjøpt tørkede chili, palmesukker, thai hvitløk og galangarot i asiatiske matbutikker. Palmesukker kan erstattes av brunt sukker om du ikke får tak i.
Finhakk galangarot, sitrongress, koriander-rot, hvitløk og løk. Pass på at du fjerner nok av skallet rundt sitrongresset, slik at du sitter igjen med den myke kjernen.
Rist korianderfrø og cumminfrø raskt i en tørr panne.
Bland de tørre krydderne, chili og salt godt i en morter. Tilsett galangarot, sitrongress, og koriander-rot, og bank videre i morteren. Bank så inn løk og hvitløk før du tilsetter resten av ingrediensene. Dette skal blandes til en fin pasta. Hvis du ikke har en morter så kan du blande sammen pastaen i en foodprosessor, men pasten kan få en litt annen konsistens enn i morter.
Del svinekjøttet i biter og la det småkoke i kokosmelken til den er ferdig kokt, sett så kjelen til side.
Stek currypastaen i en stekepanne sammen med litt olje. Tilsett kokoskrem i en stekepanne over middels varme, til oljen legger seg på overflaten.
Ha kokoskremen over i kjelen med svinekjøttet.
Ha peanøtter, palmesukker, fish sauce, tamarind juice i kjelen.
Rør inn løk, poteter, laurbærblad, ristet kardemomme og kanelstang. Småkokes til det tykner litt. Kutt kaffirlimeblader i tynne strimler og bland i helt tilslutt. Currypaste holder seg opptil to uker i kjøleskap, så den kan lages en stund før du skal bruke den for å spare tid.
blog comments powered by Disqus
myExtraContent13
myExtraContent15