• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Stacks Image 16481

Kjøkkenutstyr i Thailand


Chop-kniv
knife_cleaver
En «chopper» er en stor firkantet kniv - gjerne i stål hele kniven og den brukes til alt. Kløyve bein eller å pille hvitløk gjøres med samme kniven. Man klarer seg naturlig nok også godt uten en slik kniv for å lage thailandsk mat, men en god kokkekniv bør du koste på deg uansett.
Clay pot / sharkfin pot
cwsf0801_2m
Clay pot bruke i thai-kinesiske restauranter. I Thailand kalles denne også for «sharkfin pot», men kan også brukes til alle supper. Brukes også til ovnsbakt ris og nudler.
Dekketøy
dekketøy
Morter
morter
En morter brukes for å knuse urter og krydder og most til paste/pesto/krem. Morteren kan være av stein, keramikk eller tre.
De forskjellige mortere brukes til forskjellige formål, men vi anbefaler generelt steinmorteren som det mest allsidige verktøy. Pene å se på er de også i sin dekorative form og materiale.
Riskoker
riskoker
En riskoker er et «must» - og sikrer deg perfekt ris! Finnes utallige utgaver og størrelser.
Steamerkurv i bambus
bambus-steamer
Dampkurv til bruk i wok. Bruker du ikke wok, kan en god damprist i stål gjøre nytten.
Stickyrice-kurv
stickyrice_servingbasketb
Håndlaget kurv for sticky rice.
Suppe-"terrin" - "hot pot"

Pasted Graphic 1
Suppeskål med lokk. Suppen serveres i denne på bordet, og alle kan forsyne seg selv. Det settes et stearinlys under, slik at suppen holder seg varm. Finnes også i kermaikk-utgaver.
Tiffin-komnteiner
Pasted Graphic 2
Praktisk konteiner for transport av mat. Finnes i mange utgaver, store og små. For en eller flere personer.
Wok
wok
Wok-en er nok det mest kjente av de kjøkkenredskaper som er brukt i det thailandske kjøkken. Et fantastisk redskap. Du kan lynsteke, fritere og koke varme retter i den. Formen på woken gjør at den er lett å jobbe med når man rører i den.
 
Woken kommer med ett eller to håndtak, og fremstilles i et antall forskjellige metaller og størrelser. Hvis man koker på gass brukes woken med rund bunn og gjerne tynn i metallet. Denne woken gir den mest effektive varmen – også godt oppover sidene. På elektrisk komfyr brukes wok med flat bunn. Her er det viktig å la woken bli skikkelig varm før du begynner å steke.

Har du ikke wok? Ikke fortvil - en god jerngryte kan utmerket godt brukes!
myExtraContent13
myExtraContent15