• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Års-visum til Thailand


Oppdatert: 11/19/2017

Stacks Image 11481
Stacks Image 11464
Stacks Image 11469
Stacks Image 11472
Stacks Image 11479
Non-immigrant O-A Long stay (M): (Pensjonistvisum)

Den thailandske ambassaden i Oslo utsteder non-immigrant O-A long stay (M-entries) til personer over 50 år.
Gebyret er på 1.250 kr.
Søk om visum ca 1 måned før du skal reise.

Hvis du er gift med thai gjelder andre regler. (Det er ikke krav til alder og inntektskravet er lavere.)
Skal du fornye/forlenge årsvisum -->

Nytt 10 års visum kommer
Den thailandske regjeringen godkjente 22. november etableringen av 10 års visum. Det skal være snakk om 2 x 5 års opphold og høyere krav til inntekt og bankinnskudd samt forsikring. Visumet vil kreve den sedvanlige rapporteringen til immigrasjonsmyndighetene hver 90. dag. Mer informasjon om visumet, og kra vil dette, kommer så snart vi mottar offisiell informasjon.
Dokumenter som kreves for årsvisum er:
  Pass. Passet må være gyldig i minst 18 måneder etter innreise.
  Tre kopier av passets bildeside
  Visumsøknad (ferdig utfylt) i tre eksemplarer (last ned skjema)
  Tre passbilder (4 x 6 cm) ikke over 6 mnd gamle. Skriv navnet ditt på baksiden av bildene
  Kopi av flybillett eller -reservasjon. Tre kopier
  Pensjonsbevis fra NAV / Bekreftelse fra NAV på engelsk (Se eksempel) - Ta med kopier av de tre siste "lønnsslippene" for sikkerhets skyld. Orginal pluss to kopier.
  Personlig «data»-form (last ned skjema) (OBS: Dette er ny versjon av gammelt skjema) - Original pluss to kopier.
  Politiattest (Se nedenfor om hvordan du søker politiattest) - Original pluss to kopier.
  Legeattest (last ned skjema) Attesteres av fastlegen. - Orginal pluss to kopier.
  Kontant betaling (Multiple-entry koster kr 1.250,-)
  Hvis du ikke har norsk pass må legge ved kopi av rosa oppholdskort eller bostedsbevis
  Ambassaden krever personlig oppmøte ved søknad om årsvisum!

Du må altså levere i alt tre - 3 - sett av søknaden.
Ett sett med originaldokumenter og to sett med kopier

Skriv ut denne sjekklisten

S

Kan endres uten varsel

Dokumentasjonskravene kan endres uten varsel. Sjekk derfor ambassadens hjemmesider for undersøke om kravene er endret.

Slik fyller du ut søknaden om non-immigrantvisum O-A long stay



eksempel-arsvisum1

Last ned stor utgave for utskrift >>>

I feltet for «Duration of Proposed Stay» skriver du antall dager du skal være i Thailand, evnt. «1 year» eller «365 days».


Slik fyller du ut personlig dataform



eksempel-peronligdata-2017
Last ned stor utgave for utskrift

Søk om elektronisk politiattest for årsvisum til Thailand

  1. Logg inn på https://attest.politi.no med MinID, BankID, Buypass eller Commfides.
  2. Velg formål fra nedtrekkslisten. Se bildet til høyre.
  3. Du mottar politiattesten i din digitale postkasse (Eboks eller Digipost). Har du ikke elektronisk postkasse vil du få attesten i vanlig post.
  4. Husk at du skal levere orginial pluss to kopier når du søker om årsvisum på ambassaden.


politiattest

Levere selv eller sende i post?

Ambassaden krever nå personlig oppmøte ved søknad om årsvisum.

Ambassadens post-adresse:
Royal Thai Embassy Oslo. PO Box 4056 AMB, 0244 OSLO
(Ny postadresse fra 1.mai 2017)

thaiembassy
The Royal Thai Embassy
Eilert Sundts gt. 4,
0244 Oslo

Visumavdelingen er åpen for besøk hverdager 0900-1200

close
Lag kjørebeskrivelse
  

MERK: Den thailandske ambassaden er lukket på alle thailandske og norske helligdager. Se kalenderen på venstre side.

Når du har årsvisum skal du hver tredje måned levere "meldeblankett TM 47" til det lokale immigrasjonskontoret du tilhører i Thailand.

nonimmigrant-O-A




Ytterligre informasjon på ambassadens hjemmesider:
http://www.thaiembassy.no/wordpress/consular-services/visa-information-application/
eller
http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html


Uten ansvar for feil og endringer. Sjekk ambassadens hjemmesider for evnt. endringer i visumbestemmelsene.

myExtraContent13
myExtraContent15