• Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)


Fornyelse / forlengelse av års-visum til Thailand


Oppdatert: 11/19/2017

Denne seksjonen er under bearbeidelse.

Årsvisum fornyer / forlenger du på et av Thailands "immigrations"-kontorer.

Kravene til dokumentasjon kan variere fra sted til sted, og det er ikke uvanlig at offiseren kan be om tilleggsdokumenter.

Dokumenter som kreves er:
  Visumsøknad. TM 7 (Last ned skjema)
  1 foto. Størrelse 4 x 6 cm
  Kontant betaling, 1900 baht
  Pass
  Kopi av passets bildeside samt alle sider i passet som inneholder stempler fra "Thai immigration". Husk underskrift på alle kopier
  Inntektsbekreftselse fra ambassade / konsulat som viser at du har minimum 65.000 THB/mnd. i pensjon eller
  Bevis på at du har minst 800.000 THB på konto i thailandsk bank eller
  kombinasjon av bankinnskudd og pensjon.
  kopi av huseiers ID *)
  kopi av blå husbok *)
  *) Kravene kan variere fra distrikt til distrikt. Sjekk med ditt lokale immigrasjonskontor.
Stacks Image 112200

MERK: Kle deg pent når du besøker et "Immigrasjonskontor".
Singlet, gjennomsiktige skjorter, korte trøyer/skjorter, tights, shorts og sandaler aksepteres ikke.

S
Eksempel på inntekstbekreftelsen du får fra ambassaden eller konsulat:

inntektsbekreftelse

Når du har årsvisum skal du hver tredje måned levere "meldeblankett TM 47" til det lokale immigrasjonskontoret du tilhører i Thailand.

nonimmigrant-O-A


1 y b p30256








Slik fyller du ut søknaden om forlenget opphold i Thailand (skjema TM 7)


Skjemet har to sider, og begge sider må fylles ut. Stift sidene sammen. Husk foto.

forlengelse-side1

I feltet for "I wish to apply for an extension of temporary stay in the Kingdom
for another period of" skriver du for årsvisum "365 days".

forlengelse-side2


Passet må være gyldig i 6 måneder etter utreisedag

OBS
Passet må være gyldig minst 6 måneder etter utreise fra Thailand.
For årsvisum vil det si at passet må være gyldig i minst 18 måneder etter innreise til Thailand.(Kilde: UD)
Falske stempler i pass
Den norske ambassaden i Bangkok advarer på det sterkeste å benytte reisebyråer eller andre former for agenter til å fornye oppholdstillatelser i Thailand. Gi derfor aldri passet til andre. På grunn av svartebørspriser hender det at man aldri får passet sitt igjen. 
Mange europeiske ambassader, inkludert den norske, har den siste tiden måtte gi bistand til medborgere som har fått problemer med politiet fordi oppholdstillatelsene (stemplene) var falske. Man risikerer både fengsel, bot og til dels høy kausjon dersom man har falske stempler i passet. I tillegg risikerer man både fengsel, bot og deportasjon for “overstay” dersom den lovlige oppholdstillatelsen er gått ut. Ambassaden råder derfor alle til å forlate landet og returnere til landet på lovlig måte og sørge for at passet blir stemplet av thailandske immigrasjonsmyndigheter ved grenseoverganger.

Ikke sats alt på ett kort - ha et kort i sikkerhet:


Uten ansvar for feil og endringer. Sjekk ambassadens hjemmesider for evnt. endringer i visumbestemmelsene.

myExtraContent13
myExtraContent15