Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)

Sparer tusenvis på tannlege i Thailand


Oppdatert: 11/01/2018

Stacks Image 25

Anita fra Levanger hjelper nordmenn med å finne de beste tannlegene i Thailand. 


Nordmenn flest vet at de kan spare tusenvis - om ikke titusenvis, på å kombinere Thailand turen med et besøk hos tannlegen eller andre helsetjenester. 

Men utfordringen er ofte språk og usikkerhet rundt kvalitet og hygiene. Samtidig som man ofte hører skrekkhistorier i Norske medier om feilbehandlinger utenlands. 

Anita, som ved siden av å studere til medisin, jobber som pasientkonsulent i Cerrita.com - en nettjeneste basert i Bangkok som hjelper utenlandske pasienter i en jungel av priser og varierende kvalitet. Til forskjell fra andre tjenester fokuserer denne på kun et topp utvalg av klinikker og leger. 

– Mange av de som kontakter oss er nok litt vel skeptiske til doktorer utenfor norske landegrenser, og får seg en stor overraskelse over kvaliteten på behandlingen her, sier Anita, som selv er halvt Thai og halvt Trønder. Hun har forståelse for at det kan virke litt skummelt, spesielt om man også ikke er komfortabel med å snakke engelsk. 
Stacks Image 32

SOURCE: Pixabay

AVANSERTE TANNBEHANDLINGER– De fleste trenger først og fremst bare noen som kan passe på at de finner frem til de beste legene, men også passe på at de både gjør seg forstått og at tannlegen er 100% sikker på hvilken behandling og pris som er ønsket, sier hun.

– En av utfordringene vi ofte ser er at det har vært misforståelser spesielt rundt mer avanserte behandlinger, hvor pasienten ofte trenger mye mer tid for å fullføre krevende operasjoner, eller hvor det muligens er bedre å bo på et avslappende hotel, enn på en folksom strand med full fest. Hvis man har en komplisert behandling er det viktig at man tar seg tid til å hvile. Noen ganger er det bedre å gjøre på et luksus hotell i Bangkok, man trenger ikke betale luksuspriser, fastholder Anita.

Kostnadsbesparelser varierer veldig fra person til person. Til syvende å sist er det viktigste at man ikke går på kompromis med kvalitet. Selv om Thailand første og fremst er kjent for tannturisme med ypperlig behandling, er faktisk Thailand et av verdens største destinasjon for helse. Velstående arabere og kinesere utgjør en stor del av helseturismen i landet. Ikke for å spare penger, men fordi de stoler mer på legene her enn i sitt hjemland. Det er ikke bare tannlege som er populært, men også plastisk kirurgi. Bangkok er en av verdens største destinasjoner for plastisk kirurgi.

Flere og flere nordmenn som benytter seg av tilbudene når de er på ferie. De som kommer til Thailand og Bangkok ofte har gjerne tannlegebehandling som endel av rutinen. Flybilletten blir plutselig rimelig om man kutter ned på helsekostnader hjemme. Tannturisme har blitt endel av ferien. Nesten 200.000 nordmenn besøker Thailand årlig, og med flere flyavganger og reduserte priser har det faktisk aldri vært rimeligere enn idag.
Stacks Image 30

SOURCE: Pixabay

IKKE BARE TANNLEGER– Hvert land har sine ulike behov, sier Anita. – Australienere har mye å spare på både tannlege og kosmetiske operasjoner i Thailand. Men mange utenlendinger kommer ikke kun for å spare penger, men få en bedre behandling enn i hjemlandet. Kvaliteten på såvel tannleger som leger i Thailand er i toppklasse i verden, noe thaiene er svært stolte over. Et sykehusopphold i Thailand sammenlignes ofte med hotellopphold hjemme, sier Anita.

Geir Windsvoll, som også er en av grunderne bak Cerrita.com har også hatt kun gode personlige erfaringer. 

– Selv har jeg ikke hatt veldig kompliserte behandlinger, men det gjør noe med angst-nivået at man kan gå til tannlegen uten å være livredd for å måtte leve på lut og kaldt vann i månder etterpå, sier han. 

– Å betale et par hundre kroner for å slippe å tenke mer på tannlegen på et år er luksus i seg selv. Viktigste forskjellen er at utstyret som brukes er det beste og nyeste på markedet.

Windsvoll har også førstehåndserfaring med helsekvaliteten i Thailand:

– Jeg har venner som har reist til Bangkok for kompliserte operasjoner nær sage å dagen, istedet for å måtte vente i månedsvis, for ikke å si årevis på norske sykehus.

– I fjor vinter møtte jeg en eldre svenske som fikk påvist leukemi i en rutineundersøkelse mens han var på ferie i Thailand. Da han kom hjem til den topp moderne private klinikken han vanligvis brukte kunne de fortelle han at de ikke engang hadde utstyret til å undersøke dette på et så tidlig stadium. Da er det plutselig ikke pris som blir viktigste faktor, men et tidlig svar, sier Windsvoll.

Siden det er 6 timers tidsforskjell mellom Norge og Thailand er det enklest å komme i kontakt med Anita på nettet. Du kan spørre Anita direkte om tannlege-behandling eller andre helse-tjenester i Thailand på cerrita.com/no 
myExtraContent13
myExtraContent15

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester og analysere trafikk. IP-adressen og brukeragenten din deles med Google sammen med ytelses- og sikkerhetsstatistikk for å sikre tjenestekvalitet, generere bruksstatistikk samt oppdage og håndtere misbruk.