Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Øyene utenfor Trat


Oppdatert: 08/14/2023

Stacks Image 43563
Når de fleste reisende vurderer å inkludere en thailandsk øy i ferieplanene sine, tror de fleste at de må sørlige delen av landet til Krabi og Phuket. Men, selvfølgelig, i sør finner du noen av de vakreste og flotteste øyene - men også utfor østkysten kan du virkelig oppdage paradiset.

KOH CHANG

Stacks Image 43533

Foto: Paul (CC BY-SA 2.0 licence)

Koh Chang ligger like utenfor kysten av fastlands Trat i Thailandgulfen. Også kjent som Elephant Island takket være sin særegne nese form. Dette er det den største thailandske øya etter Phuket (og muligens Samui). Den har også blitt stadig mer populær blant turister i løpet av de siste årene.
Naturen er vill og ulendt her, med store strender, frodig jungel og dominerende fjell. Det er massevis av hoteller og gjestehus over nær sagt hele øya, som passer alle feriebudsjett.
En ting å være klar over: Koh Chang blir utrolig våt i regntiden - vi snakker om regn mer eller mindre hver dag.

FINN HOTELL PÅ KOH CHANG

KOH KUT

Den nest største øy etter Koh Chang i Trat øygruppen, er Koh Kut. Dette er en flott øy å bo på hvis du leter etter roligere ferieopphold enn hva Koh Chang byr på. Uteliv er ganske rolig her, så ta en båt til Koh Chang hvis du har lyst på en fest.
Hvis det er flotte strender du leter etter, så se til vestkysten og Bang Bao Bay som er perfekt for bading og snorkling. Det finnes også et par fossefall og grotter å finne på øya, og det er verdt å leie en motorsykkel for å utforske nærmiljøet.

KOH MAK

Mellom Koh Kut og Koh Chang er sjarmerende Koh Mak - en absolutt "stunning" av en øy med perfekte strender og lite turister og lite natteliv. Det er faktisk en privateid øy, og perfekt for de etter en fredelig strandferie.
Det er to store strender: Ao Suan Yai, med sine flotte solnedganger, og den lange Ao Kao. Det er muklgihet for noen noen vannsportaktiviteter, men det er generelt ganske stille her. Øyas er hjem til noen fastboende som livnærer seg med kokosnøtt- og gummiplantasjer i en frodig jungel.

KOH WAI

Stacks Image 43553

Foto : Bianca (CC BY-SA 2.0)

Koh Wai er en liten øy utenfor sørkysten av Koh Chang som er betydelig roligere enn de andre store øyene i denne øygruppen. Dette gjelder" back to basics reiser" på Koh Wai: ingen vei, ingen minibanker. Ønsker å komme vekk fra alt? Ta turen til Koh Wai.
For mange besøkende, er Koh Wai bare verdig en dagstur fra Koh Chang siden det "ikke er noe her" og generelt lav standard på overnattingen. Men, det til tross, det er absolutt rom for de som tar utfordringen.

Bilder fra Flickr:

Booking.com
myExtraContent13
myExtraContent15