Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
Thaiguiden - Alt om ferie og reise i Thailand
  • Default
  • Blue
  • Green
  • Red
  • Black
myExtraContent1 (only enabled when style-switcher is on)
myExtraContent2 (only enabled when clock bar is on)
myExtraContent5 (reserved for mega-menu navigation option)
myExtraContent7
myExtraContent8 (only enabled when header search bar is on)
myExtraContent9
myExtraContent10 (used for the content of a second sidebar container)
myExtraContent11

myExtraContent12

Kulturmangfoldet i Chiang Mai


Chiang Mai har nydelig natur, behagelig klima og en rik og variert kultur. Chiang Mai har vært hovedstad i mange eldgamle riker og et midtpunkt for utveksling av kunnskap, religioner, arkitektur og handel i århundrer. I dag danner det et naturlig sentrum for Nord-Thailand. Den mangfoldige og inspirerende innflytelsen fra denne byen gjør provinsen til et perfekt reisemål for nysgjerrige reisende!
<br>
Folk som etablerer seg i Chiang Mai, bidrar med godt håndverk i form av hjemmelagde tekstiler, sølvsmedarbeider og tresløydartikler, og regionen er stolt av sin kreative fortid. Navnet betyr «ny by», skjønt historien går mer enn 700 år tilbake. Her deler Thailands turistmyndigheter noen tips med oss til hvordan vi kan utforske byen.



Gågaten

Du kan kjøpe håndlagde produkter og beundre eldgammel Lanna-kunst når en hel gate gjøres om til gågate søndag kveld. Det åpner nye muligheter for å handle, se på forestillinger og prøvesmake lokale matretter. Den flotte håndverksarven vises frem med håndlagde tekstiler, sølvsmedvarer, tresløydartikler, tegninger fra stammene oppe i åsene og moderne kunstverk. Det fremføres også forestillinger av tradisjonelle musikere, thaidansere og dukketeater langs gaten. 



MAIIAM Contemporary Art Museum

Chiang Mai fikk sitt første museum for samtidskunst tidligere i år, da den store murbygningen MAIIAM sto ferdig renovert med sin iøynefallende speilfasade. MAIIAM huser en permanent kunstsamling fra familien som startet museet og kunstverk fra ledende thailandske kunstnere. Det er en videreføring av arven fra det historiske kongedømmet Chiang Mai, og museet gir et like landlig som urbant inntrykk. Museet er et ombygd lagerbygg, og man har valgt å beholde et røft industripreg, noe som skaper et perfekt bakteppe for de moderne kunstverkene.
http://www.maiiam.com/



Wat Thaton

Wat Thaton-tempelet er en spirituell og arkitektonisk opplevelse som vil ta pusten fra deg. Tempelet har et areal på nesten 650 000 kvadratmeter og ligger i et område med veldig frodige åser. Det er laget ni stasjoner med opplevelser for buddhistiske pilegrimer, for eksempel et stort Buddha-bilde, en stupa, en stor chedi og flere statuer. Dessuten arrangeres det ofte et friluftsmarked med håndverk og snacks utenfor Thaton.
 


137 Pillars House

Gammel orientalsk eleganse kombinert med moderne luksus er hovedingrediensene i boutiquehotellet 137 Pillars House. Det uvanlige navnet kommer av antall dekorative søyler i kjernen av det store huset, som hovedsakelig er bygd av teak. Dette prisbelønte hotellet ble bygget på 1880-tallet og ligger i et frodig og fredelig tropisk miljø, men i gangavstand til noen av de mest lovpriste restaurantene langs Pingelven. Hotellområdet huser spasentre, yogarom, treningsrom og flere restauranter.
http://137pillarshotels.com/hotels/chiang-mai/



Doi Suthep

Doi Suthep ligger 16 kilometer fra Chiang Mai sentrum og er et av byens største landemerker. Nyt den fantastiske utsikten ved utkikkspunktene langs veien før du kommer frem til buddhisttempelet Wat Pratat Doi Suthep Worawihan, som ligger på toppen av fjellet, 1072 meter over havet. Tempelet er et av stedene i Nord-Thailand med størst historisk og religiøs betydning, med en historie som går helt tilbake til 1384. 



Khum Khantoke

Khum Khantoke er en kulturattraksjon fra det gamle Lanna-riket der man viser frem tradisjonell thailandsk kultur med autentiske klesdrakter, matretter og forestillinger. I Khum Khantoke kan du oppleve tradisjonell thailandsk «fingerdans» og nydelige retter fra landområdene i nord. Menyen består av burmesisk svinekarri, grillet kylling og finhakket svinekjøtt med ris.
http://www.khumkhantoke.com/

Kilde: Det thailandske turistbyrået

myExtraContent13
myExtraContent15